Skal lage avis: Elleve sjetteklassinger fra Ekeberg var onsdag hos Nordstrands Blad for å lære å lage avis. (Foto: Karl A. Kjelstrup)

Ekeberg-elever lot seg inspirere av Nordstrands Blad

Sjetteklasse på Ekeberg skole skal lage skoleaviser, og kom onsdag til Nordstrands Blad for å lære hvordan det skal gjøres.
Karl Andreas Kjelstrup
Publisert 21.03.2012 kl 14:35 Oppdatert 21.03.2012 kl 15:53

Tips en venn på e-post:AKERSGATA: Tre sjetteklasser skal lage skoleaviser med sport, kultur, nyheter fra skolen og kjendisintervjuer.

Elleve av elevene skal jobbe på desken og produsere skoleavisene, og onsdag troppet de opp i redaksjonslokalene til Nordstrands Blad og dittOslo i Akersgata.

Ekeberg skole

PÅ NETT: Elevene følger med mens dittOslo.no redigeres.

Der fikk de oppleve avisinnspurten, bare minutter før torsdagsavisen hadde deadline. På desken fikk de se hvordan sidene brekkes, og stoffet prioriteres, og redaktør Henrik Meidell og hans journalister måtte pent finne seg i å svare på en rekke kritiske spørsmål.

Ekeberg-elevene fikk også lære om Nordstrands Blads 87-årige historie, og sett hvordan avisen lages på nett.

LES OGSÅ: Elevene vant kjøkken til 50.000 kroner

På forsiden nå


Gullgutt Gløersen klar for VM

Anders Gløersen (28) fra Rustad tok gull på 15 km fri teknikk i NM i dag, og sikret seg plass på distansen i VM i Falun.

Eldre dame svindlet av "vannverket"

Politiet ber om publikums hjelp etter at to gråkledde menn sist onsdag stjal betydelige verdier fra en gammel dame på Ekeberg.

Farhan smashet til i debuten

Farhan Ali (9) er i sitt ess når han får spille bordtennis sammen med jevnaldrende i Fokus BTK.