FELLES INTERESSE: Sist uke ble Jan Hauger (t.v.) takket av elveforkjempere for det han og Rusken har gjort for å bidra sterkt til at elver og vassdrag holdes rene. Ved siden av Jan Hauger, Trine Johnsen og Tor Holtan-Hartwig fra Oslo Elveforrum, Morten Merkesdal fra Bærum, Leif Bertnes fra Miljøprosjekt Ljanselva, elvekspert Bo Wingård og Leif Dan Birkemoe fra Østensjøvannets Venner. Foto: Arne Vidar Jenssen

Heder og takk til Rusken-generalen

Veldig tidlig i Ruskens virketid ble det aksjonert i Ljanselva. Sist uke ble tredje Rusken-general takket og hedret av elveforkjempere.
Arne Vidar Jenssen
arne.vidar.jenssen@dittoslo.no
Publisert 15.09.2012 kl 17:00 Oppdatert 15.09.2012 kl 16:20

Tips en venn på e-post:SAGSTUA: Opprydding i Ljanselva ovenfor og nedenfor Hauketo var en oppgave Tor Holtan-Hartwig (Nordstrand) fikk med seg Borris Hansen Abildsø) på. Dermed var kontakten mellom elveforkjemperne og Rusken etablert.

Dette er videreført, og dagens Rusken-general, Jan Hauger (Prinsdal), har virkelig gjort sitt både sammen med Miljøprosjekt Ljanselva og Oslo Elveforum.

Siste oppgave var å ruste opp og rydde Lysakerelva, og dette skjedde sammen med Bærum kommune.

For alt dette ble Jan Hauger sist uke både takket og hedret, og selvfølgelig skjedde det på Ljanselva-vennenes hytte, Sagstua på Skullerud.

– Vi setter virkelig pris på alt du har hjulpet oss med, og spesielt at du fikk til at vi kunne ha vår markering sammen med Bærum i Oslo Rådhus, sa Trine Johnsen.

Elveadopsjon

I mange år har skoler og barnehager vært med på å rydde elver og vassdrag i Oslo, og mange skoler skoler har også adop-tert sin bit av bl.a. Ljanselva. Dette har både gitt resultater som rene elver og elevene har hatt forskningsprosjekter langs elvebreddene.

Foreløpig har Oslo vært alene om å trekke skolebarn inn i kampen om vassdragene inntil Lysakerelva kom inn i bildet.

Ryddig og rent

Jan Hauger takket for at det ble satt pris på det han og Rusken har fått til.

– Tanken med Rusken er jo nettopp det å holde det ryddig og rent som er målet. Og samarbeidet med elveforkjemperne har i alle år vært godt. Det skal i alle fall jeg gjøre mitt til skal videreføres. Kan ryddetanken også føres til andre kommuner, er det jo flott.

På forsiden nå


Sortevik tilbake fra Stabæk

Etter tre og en halv sesong i Stabæk og Hønefoss er Stian Sortevik (26) tilbake i moderklubben, og klar til å kjempe om opprykk med KFUM/Oslo.