DOKUMENTERER: Patrick Strøm fra Nordstrand har bosatt seg i Hollywood for å dokumentere filmprosjektet om Morgan Kane, med den norske skuespilleren Ryan (Gunnar) Wiik som primus motor. Foto: Kristin Trosvik

Morgan Kane kan bli den nye James Bond

Patrick Strøm (30) fra Nordstrand bor i Hollywood for å dokumentere Morgan Kanes ferd mot det store lerret.
Kristin Trosvik
kristin.trosvik@dittoslo.no
Publisert 11.09.2012 kl. 11:45 Oppdatert 11.09.2012 kl. 14:29

Tips en venn på e-post:


Morgan Kane

  • Morgan Kane er en romanhelt fra en bokserie skrevet av den norske forfatteren Kjell Hallbing, under pseudonymet «Louis Masterson».
  • Morgan Kane-serien er blitt den største suksess i moderne norsk underholdningslitteratur. De 83 bøkene i serien er solgt i ca. 11 millioner eksemplarer bare i Norge. I tillegg er en del bøker utkommet i ti andre land – totalt 15 millioner.
  • Den første boken, Uten nåde, utkom i 1966. Serien består av i alt 83 titler.
  • Morgan Kane, som er en fiktiv figur i en delvis historisk korrekt bakgrunn, ble født i 1855 ved en landevei ved Santa Fe. Begge foreldrene ble kort tid etter Morgan Kanes fødsel drept i et indianeroverfall.
  • Bare 16 år gammel drepte Morgan Kane for første gang, da han knivstakk manenn som stod bak drapet på foreldrene.
  • I 1874 ble han speider for kavaleriet og deltok i indianerkrigene i Texas. Deretter prøvde han seg uten særlig hell som gullgrave før han igjen vervet seg til kavaleriet under general Custer. Etter Little Big Horn forlot Morgan Kane kavaleriet, og startet sin karriere som revolvermann sammen med Billy the Kid.
  • På slutten av 1870-tallet opererte Morgan Kane under navnet «El Gringo» som revolvermann i grenselandet mellom Arizona og Mexico.
  • På begynnelsen av 1880-tallet ble han vervet av Texas Rangers. Mellom 1882 og 1885 møtte Morgan sin kommende hustru Linda Swift og ble for første gang vervet som U.S. Marshal.

Kilde: Wikipedia

POSTER: Slik kan filmplakaten se ut.
FILMSHOOT: Her poserer Ryan Wiik som Morgan Kane under innspilling og fotoshoot til e-bøkenes nye cover. Foto: Foto: Privat
FILMHOVEDSTADEN: Patrick Strøm på expomesse. Foto: Foto: PRIVAT
FORBEREDELSER: Ryan Wiik og Patrick Strøm jobber med Morgan Kane-manuset.
TEST SHOOT: "Morgan Kane" i et luftig svev etter å blitt sparket i trynet.

NORDSTRAND/HOLLYWOOD: I 2007 dro Patrick Strøm, kjent som Big Brother-deltaker og programleder på TV, til LA hvor han ble kjent med den norske skuespilleren Ryan Wiik som har vært bosatt i Hollywood i mange år.

Wiik er grunnlegger av produksjonsselskapet WR Films og Strøm besluttet å investerte penger i selskapet hans.

– Da jeg traff ham bodde han i en liten leilighet rett bak Hollywood-skiltet. Siden har selskapet fått mange investorer og boligen blitt større og større. Nå bor han i Hollywood Hills, i et hus der kjendiser som Diana Ross, Russel Brand og Katie Perry har bodd, forteller Strøm som selv bor i kjendisvillaen for å dokumentere WR Films første prosjekt – filmatiseringen av Morgan Kane.

SE TEASER FRA DEN KOMMENDE MORGAN KANE-FILMEN HER

Morgan Kane

Louis Mastersons eventyrlige boksuksess om Morgan Kane, som består av 83 bøker solgt i mer enn 20 millioner kopier, er som skapt for det store lerretet. Men så langt har boklegenden aldri kommet. Inntil nå.

Ryen Wiik har sikret seg både filmrettigheter og e-book-rettigheter og har trålet land og strand etter sponsorpenger. Og det har han fått. Sist fra den norske investoren Andreas Ove Ugland som spyttet inn fem millioner dollar.

– Dette blir ikke en gammeldags western, mer et action-adventure. Tenk Indiana Jones, Jason Bourne, James Bond, sier Patrick Strøm.

Finansieringen av den første Kane-filmen, «Morgan Kane», er nesten i boks og forventes å være i pre-produksjon om syv-ti måneder.

Kjendiser i det fri

I Hollywood risikerer man å møte på de store filmstjernene på gata, men Patrick Strøm understreker at han ikke er i Hollywood for å menge seg med kjendiser.

– Jeg har aldri jobbet i TV fordi det er glamorøst. Det er hard jobbing fra morgen til kveld, og jeg har kanskje vært på nattklubb én gang siden jeg kom til Hollywood, sier han og legger til at man selvsagt kan bli litt satt ut i nærheten av store stjerner.

– Jeg dultet borti Drew Barrymore på kino, og ba om unnskyldning. Det er klart man blir litt starstruck der og da. Men jeg er en jordnær type og bryr meg ikke om noen er kjendiser, folk er folk. Jeg gjør dette fordi jeg er nysgjerrig, og til syvende og sist kan jeg tenke meg å jobbe som produsent, sier Strøm.

– Jeg har møtt altfor mange folk som aldri gjorde det de drømte om, der vil ikke jeg havne, sier Strøm som for tiden er hjemme i Oslo for å ordne arbeidsvisum.

Morgan Kane på nett

Patrick Strøm skal følge hele prosessen rundt Morgan Kane sammen med Christoffer Lunde, også fra Nordstrand. De har selskapet Sunstorm Pictures sammen,

I første omgang munner dette ut i en You Tube-serie, «Becoming Morgan Kane», som lanseres ved juletider.

– Her kommer det underholdende og lettbeint materiale fra filmforberedelsene. Som å bli med «Morgan Kane» på skytetrening, sier Strøm.

Patrick Strøm nevner en del skuespillere som kan være aktuelle til roller i filmen, Willem Dafoe, Javier Bardeem ... Men hvem som skal spille hovedrollen som den dystre US Marshall er allerede avgjort, selv om dette er et navn de holder tett til brystet.

– Det er en hemmelighet vi vil holde på litt til, avslutter Patrick Strøm med et smil.

Nordstrands Blad fortsetter å følge Morgan Kane og Patrick Strøm i Hollywood.

På forsiden nå