– Eneste jeg vil gjøre Åshild Haraldsen (85) (t.h.) har lært Edel Gjervig veveteknikken.

– Eneste jeg vil gjøre

Edel Gjervig liker både å brodere og strikke, men aller helst vil 88-åringen sitte hele dagen ved billedveven sin.

– Eneste jeg vil gjøre Edel Gjervig (88 år) har en hel vegg full av nydelige selvlagede billedvever hjemme på Nordstrand. Foto: Aina Moberg

NORDSTRAND: For 12 år siden kikket hun innom arbeidsstuen på Nordstrand seniorsenter hvor Åshild Haraldsen var i sving med å lære bort veveteknikken.

– Siden har jeg vært grepet av billedvev, og av den fantastiske opplevelsen det er å se et bilde blir til. Nå er veving det eneste jeg vil gjøre, sier den spreke pensjonisten.

Edel er eldste kvinne i Åshilds vevegruppe, men hun kan forsikre at alderen ikke er til hinder.

– Jeg ser best av oss alle, dessuten er veving terapi for «gamle og stive fingre». Det eneste som er vanskelig, eller kanskje jeg skal si det kjedeligste, er å sette opp veven og renne den, smiler hun.

Foruten selve vevingen, forteller Edel om hvor hyggelig det er å dele interessen for en hobby med andre de dagene hun ikke sitter hjemme på kjøkkenet og vever.

– En dag i uken samles vi på seniorsenteret. Vi vever, skravler, drikker kaffe, spiser vafler, deler på mønstre og bytter garn. Og står vi fast på noe, ja så er Åshild der med en hjelpende hånd. Hun lærer oss alt helt fra bunnen av, forteller Edel.

Og Åshild, ja hun benytter anledning til å komme med en oppfordring til alle nypensjonistene.

– Bli med på vevkurs!

På forsiden nå


Har aldri opplevd liknende burgermotstand

I april kommer Burger King til Nordstrand

Tunets gulljenter ble historiske

Tunets innebandyjenter (J14) feide all motstand av banen i Gothia Cup i Sverige nylig.

Gullgutt Gløersen klar for VM

Anders Gløersen (28) fra Rustad tok gull på 15 km fri teknikk i NM i dag, og sikret seg plass på distansen i VM i Falun.