Rett ved Lambertseter T-banestasjon bygger Obos i disse dager et nytt bolig- og næringsprosjekt. Deler av det gamle senteret rives til fordel for en ny blokk med seniorboliger og næring i første etasje. Under bygget graves det ut parkeringsanlegg i to kjelleretasjer.

For at alt skal gå smertefritt for seg og utbyggingen ikke skal skape trøbbel for T-banen så ble det i desember utplassert 200 sensorer som overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon, det skriver Cautus Geo, selskapet som har ansvaret for overvåkingen, i en pressemelding.

– T-banen skal være trygg

Fagsjef i Sporveien, Svein-Ole Sjøtun er ansvarlig for spor og baneteknikk. Han sier i pressemeldingen at grunnforholdene ikke er de beste i området.

– Derfor ble det stilt krav om overvåking. T-banen skal være trygg og trafikken skal ikke forstyrres av byggeaktiviteter, sier Sjøtun.

Ifølge Cautus Geo er det 200 sensorer fordelt på 150 meter. De skal overvåke hver minste endring på sporet. Skjer det noe med T-banesporet under arbeidet med nybygget så vil det varsles.

– Går alarmen, vil Sporveien gjennomføre sikkerhetsvurderinger og vurdere behov for tiltak, sier Sjøtun.

Bygger i høyden

Den nye blokken som skal bygges i Langbølgen 7 vil bli ni-etasjer høy. Kiwi-butikken som har vært borte en stund allerede vil komme tilbake i et av de to til tre nye næringslokalene som bygges.

Fra 2. til og med 8. etasje kommer det totalt 61 seniorboliger, mens 9. etasje består av tilkomst til tak.

Hele senter sør skal dessuten fremstå i ny drakt med nytt dekke på begge torgene, amfi og beplantning, samt ny gangpassasje langs nybygget som binder de to torgene sammen.