Det er varslet mellom 25–40 centimeter med snø over store deler av Østlandet onsdag. Nå advarer politiet mot vanskelige kjøreforhold.

Twitter skriver operasjonssentralen følgende:

– Det er meldt mye snø de neste 24 timene. Vi oppfordrer alle som skal ut å kjøre i trafikken til å beregne god tid, kjøre etter forholdene, og sørge for å være godt skodd. Vurder om du skal la bilen stå dersom forholdene blir for ille.

Såpeglatte veier

Onsdag ettermiddag skaper snøværet flere trafikale problemer i våre områder. Klokken 12:43 melder politiet om flere vogntog med problemer på E6 rett før Brynstunnelen. Disse står i retning Ryen.

Nordstrands Blads reporter på stedet bekrefter svært vanskelige kjøreforhold og lange køer.

– Det er såpeglatt og flere av vogntogene står bom fast.

Stillestående kø

Få minutter senere melder politiet om problemer også i sydgående retning. Flere vogntog har fått problemer ved Skulleruddumpa i retning Moss.

– Det er tilnærmet stillestående kø opp fra Skulleruddumpa og dette kommer til å vedvare utover, skriver de.

Politiet oppfordrer lastebiler og vogntog som skal sørover til å bruke Mosseveien fremfor E6. Dette for å unngå unødvendige stans i motbakkene.

Videre viser operasjonssentralen til at Meteorologisk institutt har oppdatert farevarselet for østlandsområdet fra gult til oransje nivå. Årsaken er at meteorologene melder snømengder på 25–40 cm i løpet av 24 timer.

Les mer om været for onsdag her:

Saken oppdateres.