Søndag 26. mars framføres et av kirkemusikkens storverk, Mozarts Requiem, av Borre Vocale, Horten kirkekor og Oslofjord kammerfilharmoni.

Torsdag 30. mars blir det gospelkonsert med de amerikanske artistene Angela Primm, Elsa Harris og Mortensrud kirkekor.

Mozarts Requiem i d-moll (KV 626) fra 1791 er Mozarts aller siste komposisjon. Verket har vært gjenstand for mange myter og spekulasjoner. Det skyldes de uklare omstendighetene rundt hvem som ga Mozart oppdraget med å komponere messen og at komponisten døde før den var ferdig. Hans elev Süssmayr fullførte arbeidet, som regnes som et av Mozarts mest beundrede verk. Dirigent er Ansgar Beste, kantor i Borre og Åsgårdstrand - og bosatt på Mortensrud. Åse Igland Berg, kantor i Horten, spiller orgel.

“Black gospel” er overskriften for torsdagens gospelkonsert med Mortensrud kirkekor og prosjektsangere, ledet av Torben Grue. Med seg har de gospelsangeren Angela Primm og pianist Elsa Harris fra USA som har sine røtter i den tradisjonelle gospelmusikken.

De var på sin første Norgesturne sammen våren 2014 og har siden da begeistret et norsk publikum på en rekke turneer. Elsa Harris reiste i 30 år Norge rundt som pianist med den nå avdøde gospelsangeren Jessy Dixon. Til daglig er hun pianolærer og musikalsk ansvarlig i sin lokale kirke i Chicago. Angela Primm bor i Nashville, Tennessee der hun er musikalsk leder i sin lokale kirke. Hun har i mange år arbeidet tett med Bill Gaither og hans Homecoming friends og har flere ganger deltatt på Skjærgårdssang i Langesund og tatt publikum med storm.