Gå til sidens hovedinnhold

Ja til "Reveskogen" og Sæter-park

Artikkelen er over 6 år gammel

Jubel i Kåres vei og aktivitetsparken på Sæter. Byrådet gir de to prosjektene tilsammen 1.5 millioner kroner til realisering.

SÆTER/KARLSRUD: Det var byutviklingssbyråd Bård Folke Fredriksen (Høyre) som kom med den glade nyhet da Nordstrands Blad møtte han i «Reveskogen», navnet på den nye bydelsparken i Kåres vei.

– Vi gir 700.000 kroner til bydelspark og lokal møteplass i Kåres vei. Her blir det benker og bord, trær og bærbusker, ballplass, lekeapparater og sandkasse. Beløpet dekker totalkostnaden for prosjektet, sier byråden.

– Aktivitetsparken i Ekebergveien bak bydelshuset på Sæter, får 800.000 kroner. Her er totalkostnaden 2,5 millioner kroner, legger han til.

Beløpene kommer fra byrådets pott med «torg- og møteplassmidler 2015». Elleve lignende prosjekter andre steder i Oslo har også fått penger. Det gjelder hverken bydelene Østensjø eller Søndre Nordstrand.

– Dette er en pott med gulrotmidler som gjør at vi får frem slike prosjekter som bydelene drømmer om, men ikke har midler til å realisere selv, sier Bård Folke Fredriksen.

Glede i bydelsutvalget

Arve Edvardsen, leder av bydelsutvalget (BU) møtte byråden i Kåres vei.

– På vegne av hele BU er jeg veldig fornøyd med ekstratildelingen til nærmiljøparker i bydelen.

– Parken i Kåres vei vil forhåpentligvis tilføre dette boligområdet et etterlengtet sosialt møtested og nærområde for barn.Tilskuddet til aktivitetsparken vil, sammen med andre bidragsytere, bidra til at prosjektet nå forhåpentligvis kan realiseres, sier Edvardsen.

Visste ikke om pengene

Verken Eirik Methlie Hagen i Kåre- og Håvalds vei velforening eller Tor Øvrebø i Aktivitetsparken på Sæter visste om pengene før Nordstrands Blad fortalte dem det mandag morgen. Gleden var enorm!

– Denne tildeling er fantastisk. Det er inspirerende og flott at kommunen og bydelen satser på dette tiltaket som vil være et kraftig løft for et stort nærområde. Det er mange barn og voksne i veien og tilstøtende gater som vil få stor glede av dette, og fremover må vi sørge for at det også blir trygg adkomst til parken. Det er gøy å samarbeide med en bydel der ting går framover, sier Eirik Methlie Hagen.

LES OGSÅ: Ønsker miljøgate, ikke bom i Kåres vei

Vil utvide med en buldrestein

Tor Øvrebø er ikke snauere med rosen.

– Jeg er overveldet. En solid sum langt over det vi våget å håpe på. Takk til bydelsutvalget som har bidratt til dette, og takk også til Nordstrand Vel som har gitt oss 250.000 kroner. De første pengene er de vanskeligste å få på plass.

LES OGSÅ: Her kan Nordstrands nye aktivitetspark komme

– Nå har vi over én million kroner og kan søke Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen om midler. Dessuten har de fire store utbyggerne på Sæter sagt at de jobber med å støtte oss, sier Øvrebø.

Han kan derved garantere at det blir aktivitetspark med skating, bmx sykling og annen moro for ungdom, og en boulebane for de "eldre". Alt i tråd med en møteplass mellom generasjoner som han vil aktivitetsparken skal være.

Øvrebø satser på byggestart til påske og åpning ved skolestart i 2016.

– Jeg kan også røpe at vi har et «hårete mål» og vil utvide parken med en buldrestein til 600.000 kroner. Vi bygger det vi har råd til i første omgang, sier Tor Øvrebø.

LES OGSÅ:

 Byrådet vil bygge nytt Manglerud bad

Nytt vertskap på Sandbakken