– Alle barn bes om å være mest mulig hjemme, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg

FÅ BARN: Det er få barn på lekeplassene rundt om i bydelene og i byen nå etter at flere og flere har valgt å holde seg inne i frivillig karantene. Nå fraråder også myndighetene at barn leker sammen.

FÅ BARN: Det er få barn på lekeplassene rundt om i bydelene og i byen nå etter at flere og flere har valgt å holde seg inne i frivillig karantene. Nå fraråder også myndighetene at barn leker sammen. Foto:

Er det greit at barn møtes for å leke sammen? Folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg sier nei til leketreff.

DEL

LAMBERTSETER: Etter at samtlige barnehager og skoler er stengt grunnet koronaviruset, blir man kanskje som forelder litt rådvill over hva barna skal få lov til og ikke.

Samtidig som fritidsaktiviteter og – tilbud også er avlyst i nær fremtid er spørsmålet om man skal møte andre barn for å leke ute, eller inne. Etter myndighetenes råd, så er svaret nei – hold barna hjemme mest mulig.

Det rådet kommer fra FHI-direktør Camilla Stoltenberg, som holdt pressekonferanse på fredag. Hun presiserte blant annet:

– Alle barn som nå er hjemme bes om å være mest mulig hjemme. De kan omgås søsken som vanlig. Hovedmålet er å holde antall kontakter med andre mennesker så lavt som mulig. Det består av å ikke møtes til leketreff, sa Stoltenberg.

Bydelsoverlege Tanja Karoline Tomasevic og bydelsdirektør Tore M. Andresen på Nordstrand, sier til Nordstrands Blad at det er viktig at folk følger myndighetenes råd – også rundt barn og lek. Barn bør ikke leke tett med andre barn, hverken ute, eller inne.

Mest inne, litt ute

Da Nordstrands Blad var ute lørdag, kom vi i prat med Hilde Moe (35) som var ute med barna sine på Lambertseter. Hun sier at de finner på mye hyggelige ting hjemme sammen, men at man må ut å lufte seg litt iblant.

– Vi finner på ting inne, og når vi er ute og lufter oss er vi der det er lite folk.

– Merker dere at det er unntakstilstander nå?

– Ja, det er klart. Bursdager og fritidsaktiviteter er avlyst, samtidig som at vi er forsiktige med at vi ikke leker med andre barn. Hell i uhell er det i hvert fall fint vært når vi er litt ute, sier Moe.

LES OGSÅ:

NYHETSSTUDIO: Koronaviruset

Psykologspesialist og samlivsterapeut Frøydis fra Nordstrands råd: Dette bør dere snakke om nå

Stian Vedal stenger alle aktivitetsparkene – spikeren i kista for ett av anleggene

Artikkeltags