Åpent brev til miljøbevisste lokalpolitikere og beboere rundt Sæter: Stopp rasering av trær i nærområdet for å gi plass til biler

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som tidligere omtalt i Nordstrand Blad, skal to villaer rives i Kittel-Nielsens vei og erstattes av fem rekkehus (nr. 85) og to eneboliger og en tomannsbolig (nr. 83).

LES OGSÅ: To nabohus på Sæter skal rives og erstattes av flere nybygg

I nr. 83 er utbygger pålagt å bevare trær som 1 meter over bakken har en stammeomkrets over 90 cm.

I nr. 85 har utbygger derimot fått klarsignal til felling av flotte trær, hvorav to furutrær med omkrets på 188 og 167 cm, plantet i 1954. De skal erstattes av to parkeringsplasser. Et stort bjerketre, også med omkrets over 90 cm og bare noen meter fra bevaringsverdig tre i nr. 83, skal felles for å gi plass til innkjøring av inntil 10 biler.

Hvorfor slik forskjellsbehandling?

Nr. 83 inngår i småhusplanen (S-4220), mens nr. 85 av en eller annen grunn er omfattet av en midlertidig reguleringsplan fra 1986. Det fremgår av «Planinnsyn». Men på hjemmesiden til Plan- og bygningsetaten står det at S-4220 gjelder for denne eiendommen. Skjønn det den som kan.

Hvor lenge er «midlertidig»? Nesten 35 år er lenge og fremstår som helt utgått på dato. Viktigheten av miljøhensyn har økt betydelig over mange år og blant annet resultert i bevaringsbestemmelser også om trær og det grønne miljøet i oppdaterte reguleringsplaner.

Så, alle miljøbevisste lokalpolitikere, sørg for at de tre flotte trærne i Kittel-Nielsens vei 85 blir bevart og ivaretatt av herborister slik andre utbyggere i området blir pålagt.

Aud Hellstrøm, på vegne av naboer og mange forbipasserende

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags