Gå til sidens hovedinnhold

Årets siste "historietur på Holmlia" ble en opplevelse for mange

Innsendt

Tusen takk til alle som deltok på årets siste "historietur på Holmlia" i et aldeles vakkert høstvær. Det var en kjempeflott gjeng å ha med på vår tre timers reise gjennom Holmlia's lokalhistorie.

I sommer tok prosjektleder Marius Park Pedersen i holmliahistorie.no intiativet til en egen guidet historietur på Holmlia. Det ble to fullbookede turer med lange ventelister. Sist søndag ble den tredje turen arrangert og siste for i år. Selv de som har bodd på Holmlia i mange år kunne lære nye deler av lokalhistorien.

Det er en interessant og spennende lokalhistorie på Holmlia: Helt siden middelalderen kjenner vi til folk som har bodd på eller eid gårdene i området, gjennom riddere, adelsmenn, offisere og gårdbrukere.

Ellinor Brune Hareide skriver i en kommentar: "Ei stor og lærerik oppleving. Så fint å vende merksemda mot historia, mot det som har hendt før vår tid. Slik skaper ein identitet og kjensle av å høyre til! Er verkeleg å anbefale! Tusen takk for din entusiasme for Holmlia, og for den gleda du syner når du formidlar dette til oss, Marius Park Pedersen, takk."

Historie-entuasiasten som bor på Holmlia har skrevet barnebok med lokalhistorie for de minste, skrevet turhefte og har et nytt hefte om digitale verktøy.

Hvorfor bruker jeg tid på dette?

Jeg gjør det på fritiden (jeg ikke har). Fra spøk til alvor - det er viktig å formidle historien fordi mange glemmer å spørre sine foreldre og besteforeldre og da kan historien simpelthen gå tapt. Dessuten er det mye mer interessant å bo på et sted hvis man kjenner til lokalhistorien som har vært her tidligere. Det er årsaken til at jeg startet prosjektet. Guidede turer er nytt av året. Å være ute og fortelle lokalhistorie på stedet har en særlig effekt, som bare må oppleves.

Neste år kan det hende det blir en annen variant, så det er bare å glede seg. Takk til Karen Johnsen og Beate Tellefsen som tok flotte foto fra turen. Mer informasjon om Holmlias lokalhistorie og om det snart utsolgte turhefte kan du finne på holmliahistorie.no

Les også

Stolt musikklærer på Lusetjern som har fått tildelt Musikklærerprisen 2020

Les også

Da lammet ble avvist av moren, fikk det sove i senga til Sara (44) på Søndre Aas Gård: – Jeg er ikke en tøff bonde

Les også

Nå blir det utskiftning av kunstnere i portnerboligene i Hvervenbukta

Les også

Fotoutstilling på Holmlia – Vil vise alt Holmlia har å by på gjennom 18 ildsjeler

Les også

Nytt kjøpesenter reiser seg på Holmlia