Astrid Mansrud fyller 100 år 1. mai!

Under rullator- og stavgangsløpet i Oslo i 2016, vant Astrid Mansrud pris for morsomste rullator.

Under rullator- og stavgangsløpet i Oslo i 2016, vant Astrid Mansrud pris for morsomste rullator. Foto:

Av
DEL

Innsendt Bekkelagsjenta Astrid Helene Mansrud, født Müller hadde sine første barneår på Ljan. 3 år gammel fikk hun søster Ellen. Senere flyttet de flere steder på Bekkelaget, før foreldrene kjøpte hus på Holtet. Astrid var ei tøff jente, klatret i trær og hadde flest guttelekevenner. Pappaen sendte henne til Vestheim pikeskole og senere til Praktiska husholdskolan i Gøteborg, for at hun skulle komme inn et pikemiljø.

Astrid er god i språk. Startet som sekretær og utenlands korrespondent i tysk og engelsk. Var reise guide for Norsk folkeferie i Norge og Europa.

Giftet seg med Cato 1947 og fikk Marianne i 1954, som fikk Christine som igjen har to flotte gutter, Emil og Theo.

Hun er interessert i det meste. Utdannet seg til lærer, en briljant sådan. Underviste på Bekkelaget skole i mange år. Som pensjonist hadde hun periodisk lærerjobb i Kompetanse Akademiet. Fløy til Trondheim og andre byer på morgenkvisten og kom hjem på kvelden.

Esperanto ligger hennes hjerte nær. Hun har undervist i språket i mange år. Var viseformann i esperantoklubben i Oslo i 50 og 60 årene, og ivret for å få språket inn i skolen.

Har sunget i Esperanto-koret med sangere fra 28 land i 25 år. Var med på å starte Seniorkoret på Holtet. Hadde sitt eget lille kor: Huskoret Suppen. Navnet fordi vi møttes rett fra jobb, spiste suppe og sang. Vi sang på sykehjem hvor Astrid ledet koret med entusiasme og gøyale hopp og sprett. Vi hadde med gitarist og trekkspiller, og noen ganger avsluttet vi med dans, noe de eldre satt stor pris på.

Astrid har også undervist som frivillig på Bekkelagets senior senter (Villa Holtet) i spansk og esperanto. Hun har vært samfunnsengasjert i nærmiljøet. Alltid hjelpsom, aldri nei i hennes munn. Aldri kjedelig å være sammen med Astrid, hun er full av påfunn og ideer.

Hun har vært mester i å holde selskap med utmerket servering og mye moro. Alltid åpent hus hos Astrid. Bodde i egen leilighet til hun var 99 år. Bor nå på Midtåsenhjemmet hvor hun trives veldig godt.

Alle som kjenner Astrid vet hun er en sprudlende, inspirerende og herlig dame. Hurra for Astrid!!!

LES OGSÅ:

Astrid (96) var morsomst i rullatorløpet

Bekkelagsstudent takker for dansk mat fredsdagene 1945

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags