Gå til sidens hovedinnhold

Avlivet aggressiv elg ved Grønliåsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Den siste tiden har en agressiv elg skremt turgåere og andre rundt Grønliåsen, men samtidig har den også vært et eksklusivt og eksotisk innslag i hverdagen. Nå er det imidlertid slutt.

OSLO/OPPEGÅRD: I helgen ble den aggressive elgkua i Grønliåsen avlivet.

Elgkua, med to fjorårskalver, opptrådde unormalt folkevant fordi mennesker har gått for nær.

Dette er et vilt og farlig dyr og bør behandles med stor respekt, melder Oppegård kommune i en pressemelding.

Kommunens representanter har i lengre tid prøvd å jage elgene ut i skogen. Dyrene har dessverre kommet tilbake flere ganger. Derfor måtte de skadefelle den aggressive elgkua.

Ber folk la dyrene være

Derfor forklarer kommunen at det er veldig viktig at folk tar hensyn til forbudet mot å fore dyrene eller legge ut saltstein til de to kalvene som er igjen. Hvis folk fortsetter med å gå for nær, kan det bli nødvendig å avlive også disse to.

Går du på tur i skogen, følg godt med! Ikke bruk ørepropper eller se ned i mobiltelefonen. Bruk øyne og ører hele tiden. Hold god avstand, minst 50 meter, hvis du møter på en av elgkalvene. Gå gjerne bak et tre eller trekk deg rolig tilbake, er rådene fra kommunen.

Ifølge Østlandets Blad har Viltnemda sett flere farlige situasjoner knyttet tll elgkua som nå er avlivet.

Blant annet så de en mann med handleposer bli jaget inn i skogen. En mann på sykkel måtte beskytte sine syklende barn mot elgen, som sto truende nær med snuten mot mannens hjelm. Den ga seg heldigvis uten spark.

Les også

Tusenvis av nordmenn er hekta på stolper – nå er Stolpejakten i gang på Nordstrand

 

- Trist!

En leser opplyser til Nordstrands Blad at elgkua med to kalver har holdt til i Grønliåsen i ukesvis, og at de ble altfor vant til folk.

- Viltnemda har forsøkt å skremme og jage de bort, i håp om at de trakk mot Østmarka. I dag tidlig ble elgkua skutt. Trist! skriver vår leser i en e-post lørdag 4. mai.

Hun er opptatt av at folk nå må holde seg på avstand.

- Elg er ville dyr, og ikke å spøke med. Mange har fotografert og filmet, og vært farlig nærgående. Flaks at ikke kua har angrepet, skriver vår leser.

Les også

Åpnet ny barnehage i Prinsdal: - Vi har sett frem til dette veldig lenge