OSLO: Condotte var den ansvarlige entreprenøren for Oslo-delen av Follobanen, nye spor inn mot stasjonen og deler av den nye Blixtunnelen.

I januar i fjor søkte det italienske selskapet om konkursbeskyttelse fra italiensk rett. 30. januar sa Bane Nor opp avtalen, og overtok selv kostnadene for arbeidet.

Kontrakten hadde en verdi på 3,6 milliarder kroner.

Spørsmålet nå er om det er noe av verdier igjen i det italienske selskapet. Før årsskiftet godtok Europakommisjonen at den italienske staten ga en lånegaranti på rundt 1,5 milliarder kroner til selskapet.

Den gjelder for seks måneder fremover, og det er først når garantien utløper at Bane Nor kan få fullstendig oversikt over hva de kan få tilbake av kroner.

– Vi tar sikte på å gjøre opp status i en prosjektgjennomgang tidlig på nyåret, trolig i januar, forteller prosjektdirektør Per David Borenstein i Bane Nor til Dagens Næringsliv onsdag.

Parallelt med Condotte-saken har Bane Nor tapt en rettssak mot en annen entreprenør, Skanska. Der måtte statsforetaket betale 273 millioner kroner, etter at Skanska mente Condotte aldri burde vunnet anbudet.