Drar til Ghana med elevbedrift

 Det blir i hovedsak smykker og andre lette gjenstander elevbedriften kommer til å importere. Her viser elevene noen bilder de har fått tilsendt fra Ghana.

Det blir i hovedsak smykker og andre lette gjenstander elevbedriften kommer til å importere. Her viser elevene noen bilder de har fått tilsendt fra Ghana. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Elever på Lambertseter vil drive sosialt ansvarlig handel, og importerer håndverksprodukter fra Ghana.

DEL

Lambertseter: Om noen uker setter ni elever og to lærere fra Lambertseter videregående skole seg på flyet til Ghana.

Der skal de knytte forretningskontakter, undertegne avtaler og kjøpe håndverksprodukter som de skal importere og selge i Norge.

Bidra til utvikling

Et ønske om å gjøre noe annerledes, bidra til utvikling og støtte unge entreprenører i Afrika lå til grunn for at ni elever på Lambertseter gikk sammen om å lage elevbedriften Half & Half Trade.

Ideen er å importere håndverksprodukter fra en ungdomsbedrift i Ghanas hovedstad Accra.

Afrika-erfaring

Lærer Kristin Hove Pedersen har selv jobbet og bodd i Vest-Afrika, og vært i Ghana før. Hun har vært en viktig pådriver for elevbedriften, og hennes kunnskap om området er en av grunnene til at elevene har valgt å importere fra nettopp Ghana.

Veldedighet

Bedriftsnavnet Half & Half trade kommer av at halvparten av overskuddet i bedriften skal gå til et veldedig formål i Ghana.

Det blir derfor en viktig oppgave for Lambertseter-elevene å bruke turen til å finne en verdig mottaker.

Søker sponsorer

Alt som skjer på skolen må være gratis for elevene, så de er avhengig av støtte til turen. Så langt har de fått reisestipend, men de er nå på jakt etter sponsorer.

Om noen ønsker å sponse elevene kan de kontakte Lambertseter VGS.

Artikkeltags