Kan du hjelpe speiderne?

 KFUM/KFUK-speiderne på Mortensrud har en hytte, men den er stengt på grunn av store skader i taket. Nå håper speiderne på hjelp for å få satt den istand igjen.

KFUM/KFUK-speiderne på Mortensrud har en hytte, men den er stengt på grunn av store skader i taket. Nå håper speiderne på hjelp for å få satt den istand igjen.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Mortensrud-speiderne har en hytte som må repareres. Nå ber de om hjelp.

DEL

MORTENSRUD/ROLANDSJØEN: – Vi har hatt mye glede av speiderhytta vår som ligger ved Rolandsjøen, sier Siri Oestreich Waage i Mortensrud KFUM/KFUK.

Del på Facebook

– Men nå har vi måttet stenge den på grunn av alvorlige råteskader i taket, og anbud vi har innhentet, forteller oss at det vil komme på omkring 300.000 kroner å utbedre.

Sammen med Carina Enger var hun sist torsdag på Søndre Nordstrands BU-møte, og kunne glede seg over at det falt noe på dem også under fordeling av bydelens frivillighetsmidler.

– Men ennå mangler vi omtrent halvparten for å få satt istand hytta igjen, sier Carina Enger.

Det som speidenene nå håper på, er å få litt hjelp fra lokalmiljøet.

– Hytta drives og vedlikeholdes til vanlig på dugnad, men arbeidet med nytt tak har vi hverken kompetanse eller ressurser til å utføre selv. Hytta kan vanligvis leies av alle som er interessert, tidligere har det vært barnehager, skoleklasser, privatpersoner, speidergrupper osv., så det er flere enn oss som kan nye godt av den om den bare blir satt i stand.

– Vi er derfor ute på tiggerstien. Om kanskje et firma kan hjelpe oss med materialer, snekker-kyndige kan gjerne gjøre jobben, og om noen vil bidra direkte økonomisk, så er vi selvfølgelig glade for det.

– Det som vi ser frem til er den dagen vi igjen kan ta speiderhytta i bruk, men det trenger vi altså hjelp til, sier Siri Oestreich Waage i Mortensrud KFUM/KFUK.

Artikkeltags