Flytter Sæter barnehage til Solveien

LEGGES NED: Bydelsdirektør Per Morstad foran Sæter barnehage. Barn og ansatte flytter 1. april på grunn av utbygging på Sæter. Midlertidige lokaler er funnet i Solveien. Alle foto: Kristin Trosvik

LEGGES NED: Bydelsdirektør Per Morstad foran Sæter barnehage. Barn og ansatte flytter 1. april på grunn av utbygging på Sæter. Midlertidige lokaler er funnet i Solveien. Alle foto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er det klart hvor barn og ansatte i Sæter barnehage skal være fra 1. april.

DEL

NORDSTRAND: I forbindelse med utbygging på Sæter er det vedtatt at Sæter barnehage skal legges ned.

Barn og ansatte må være ute 1. april 2015.

Barna i Sæter barnehage, og barna i Rødstua barnehage som også legges ned til høsten, skal overføres til nye Pynten barnehage på Bergkrystallen. Den blir døpt om til Mellombølgen barnehage.

Etterlyste informasjon

– Det hadde vært fint om vi kunne ha drift i Sæter barnehage frem til barna kan begynne i Mellombølgen til høsten, men det har vi ikke kontroll på. Det er ikke forsvarlig å drifte barnehagen når byggearbeidene er i gang, sier bydelsdirektør Per Morstad som i lengre tid har jobbet med ulike alternativer for midlertidige lokaler for Sæter barnehage.

Under et møte i bydelsutvalget i desember tok en far med barn i Sæter barnehage ordet i Åpen halvtime. Han opplevde manglende informasjon om hva som skal skje med barna deres når barnehagen stenges.

– Vi har jobbet iherdig med å finne gode løsninger for barna siden i fjor vår, sier bydelsdirektøren.

LES OGSÅ: Rødstua og Sæter barnehager kan bli nedlagt

Endelig løsning klar

Det har vært jobbet med ulike alternativer.

– Men den endelige løsningen blir å flytte barna til den gamle barneparken i Solveien, sier bydelsdirektøren. På tomten er det en liten bygning som pusses opp nå.

I tillegg kommer en lavvo eller to og det legges opp til at barna skal være mye ute.

– Vi tror dette blir veldig bra. Fra april begynner det å bli varmere så det lar seg gjøre å basere seg på mye utetid, sier han.

Bydelsdirektøren legger til at det skal ha blitt kommunisert til foreldrene at det jobbes med gode løsninger. Forrige uke gikk det brev ut til foreldrene om at de flytter til Solveien.

– Hvis noen av foreldrene opplever at de ikke har fått god informasjon må vi ta det på alvor. Muligens burde vi ha understreket bedre at vi jobber intenst med dette. Men vurderingen har vært at man ikke ville gå ut med alle alternativene, da dette ville skape uro. Vi ville vente til vi hadde landet på én løsning, sier Morstad.

LES OGSÅ: Må kutte 20 millioner i 2015

Drives på dispensasjon

Bydelsdirektøren understreker at de ikke legger ned Sæter barnehage, den skal kun flyttes.

– Vi har ikke noe valg fordi det nå skal bygges på Sæter. Dessuten er lokalene til Sæter barnehage i dårlig forfatning og det drives på dispensasjon. De hadde neppe blitt godkjent i dag, sier han og legger til at barna kan glede seg til flunkende nye og flotte lokaler et par kilometer unna på Bergkrystallen.

Om det kommer en ny barnehage på Sæter når utbyggingen er ferdig, er usikkert.

– Men det er en tomt ved Sæter barnehage som er regulert til barnehageformål som kan brukes ved behov, sier han.

LES OGSÅ: Ny Munkerud-barnehage lagt på is

Artikkeltags