Mortensrud skole holder stengt tirsdag fordi temperaturen i klasserommene i morges var nede i 8–10 grader.

VG meldte om denne saken først, tirsdag morgen.

Grunnen er et varmeanlegg som ikke fungerer.

Sendte ut melding

– Klokken 0733 i dag sendte vi ut en melding til foreldre med barn på Mortensrud skole om at vi hadde store problemer med temperaturen på skolen i dag. Temperaturen i enkelte klasserom var nede på 10 grader. Vi ba om at alle elever ble hjemme i dag, så langt det var mulig, sier rektor på Mortensrud skole, Trond Herbert Hebbe Johansen, til Nordstrands Blad.

Nærmere klokken 12 fikk foreldre en ny melding der skolen takket for samarbeidet og at det var lovet at temperaturen ville være tilbake til normalen i morgen.

– Det betyr at elevene kan komme tilbake på skolen i morgen tidlig. Vi vil nok en gang beklage at dette skjedde i dag, sier han videre.

Har skjedd flere ganger

Rektoren forteller at panelovnene som går på fjernvarme er fra 1986, men at de har blitt byttet ut en rekke ganger.

– Har dere hatt samme problem tidligere?

– Ja, dette er tredje år på rad at vi er nødt til å stenge skolen fordi varmeanlegget ikke har levert tilfredsstillende varme til klasserommene våre. Det er svært beklagelig og jeg er svært bekymret for hvordan det skal bli senere i vinter hvis ikke Undervisningsbygg klarer å levere et mer stabilt system for å levere varme til skolen.

I dag har rektoren sittet i møte med forvalter og representanter fra avdeling for skoleanlegg i Oslo kommune.

– Der har vi blitt lovet at det skal settes ned en person som har ansvaret for å se på varmeanlegget vårt. Vi har store forhåpninger for at det vil komme noe positivt ut av dette, avslutter han.