Klare for Veslefrikkfinale

STOLT GJENG: Cecilie Kinne Bjørnstad (klarinett), Hermine Aase (trombone), Ingrid Narum (saksofon) og Mathias Stoltenberg (kornett) er klare for finalen i årets Veslefrikkpris. Det er imponerende, synes musikklærer Valerio D' Epifanio (piano). Foto: Aina Moberg

STOLT GJENG: Cecilie Kinne Bjørnstad (klarinett), Hermine Aase (trombone), Ingrid Narum (saksofon) og Mathias Stoltenberg (kornett) er klare for finalen i årets Veslefrikkpris. Det er imponerende, synes musikklærer Valerio D' Epifanio (piano). Foto: Aina Moberg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med en komposisjon om vennskap, har fire 11-åringer fra Bekkelaget skole kvalifisert seg til finalen i årets Veslefrikkpris.

DEL

HOLTET: Veslefrikk er en nasjonal nyskapning med satsing på komponering for barn og unge, oppkalt etter eventyret om «Veslefrikk med fela».

I hele vinter har Cecilie Kinne Bjørnstad, Hermine Aase, Ingrid Narum og Mathias Stoltenberg, sammen med skolens øvrige 6. klassinger, brukt den ukentlige musikktimen til å komponere.

– Det har vært kjempegøy. Vi har gledet oss hver uke til disse timene, sier Hermine.

Bekkelaget skole sendte inn i alt ti bidrag til Veslefrikk-prisen. I konkurranse med 247 komposisjoner og 1776 elever fra hele landet, har altså kvartetten fra 6 C nådd finalen.

LES OGSÅ: UKM størst i Østensjø

Lyttet til hverandre

– Vi er både glade, overrasket og stolte, og synes vi har laget en veldig fin låt, sier Hermine.

I og med at de fire, som alle spiller i skolekorpset, er "ganske gode venner" var de aldri i tvil om at det var vennskap de ville lage musikk om.

– Vi begynte med noter, men det ble lettere å ta det på gehør. Vi lyttet til hverandre, og ble enige om at alle skulle spille et solobidrag med de andre tre i bakgrunnen. Det ble en komposisjon som begynner sakte, bygger seg opp til et spenningsmoment og ender i en sterk melodi, sier Hermine.

– Og hvordan høres så musikk om vennskap ut?

– Glad, men også trist når vi er sure på hverandre, sier hun.

Fikk tilbakemelding

Hermine innrømmer at de var fryktelig spente på hva resultatet skulle bli, da de sendte inn det to minutter lange lydopptaket og en komponistrapport til konkurransen.

– Det var spennende å få tilbakemelding fra juryen på hva som var fint med komposisjonen, og hva som kan gjøres annerledes en annen gang, sier en stolt Hermine.

LES OGSÅ: Slik gikk trafikkaksjonen på Nedre Bekkelaget

Musikk åpner dører

En annen som også er stolt, er kvartettens musikklærer Valerio D'Epifanio. Det er hans første år på Bekkelaget skole.

– Musikkfaget er enormt viktig. Med Veslefrikk får vi løftet faget opp slik at det får større oppmerksomhet. Musikk åpner dører for elevene, og gir dem masse kreativiet.

– Jeg sier som filosofen Platon: " Vi vil lære barn fysikk og filosofi, men aller viktigst er musikk, fordi musikk er nøklene til å lære", sier musikklærer Valerio D' Epifanio.

LES OGSÅ: Fortsatt stengt på Café Utsikten

Fakta

Veslefrikkmetoden gir elever og lærere tips og inspirasjon til hvordan de kan komponere musikk.

Veslefrikkprisen er en konkurranse hvor elever sender inn bidrag.

Hovedpremien er en drømmedag med NRK og Kringkastingsorkesteret. Vinnerverket blir et samspill mellom elever og orkesteret.

Prisen deles ut 20. mars av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Artikkeltags