BEKKELAGET: Tirsdag kveld sto han i oppkjørselen og mekket bil til klokken 22. Neste morgen sto han opp som vanlig og gikk til sykkelens faste plass bak en stor busk, usynlig fra veien.

Der var ikke hans sykkel å finne. Derimot sto en annen sykkel der.

– Jeg bor i en blindvei, og har stolt på at sykkelen står trygt plassert der ute mellom garasjen og huset, skjult bak en stor plante, i en årrekke. Du må virkelig oppsøke min hage for å vite at det står en sykkel her. Du kan faktisk ikke se sykkelen om du ikke kommer på 10 meters hold, sier Johnny Hellerud.

LES OGSÅ: Stjeler og bytter sykler om natten

Han sykler til jobben hver dag klokken 7, og er veldig lite glad for at noen har som hobby å stjele sykler og bytte dem ut med andre.

LES OGSÅ: Sykkelbytte-tyvene er fortsatt på ferde

Sykkel til 7000

– Jeg hadde en Cube hybrid-sykkel, svart med hvit skrift. Den koster rundt 7000 kroner, så det er jo snakk om verdier, sier Johnny Hellerud.

Han vurderte ikke et sekund å sykle til jobb på sykkelen som var satt igjen, en japanskprodusert sykkel. Han er ganske sikker på at den også er stjålet.

– Heldigvis har jeg en racersykkel som sto i garasjen, sier Hellerud. Som vil melde forholdet til politiet.

Lette etter tyvene

– Jeg har bodd her siden 1981 og aldri opplevd noe kriminalitet. Nå lurer jeg på om noen holder øye med meg, sier han.

Hellerud synes ikke dette virker som vanlige kjeltringstreker, han tror det hander om det han kaller "ren faenskap".

– Jeg kjørte rundt til flere skoler i nærområdet onsdag i håp om å finne igjen sykkelen. Jeg antar jo at det er ungdom som driver med dette. Jeg er sant å si glad jeg ikke fant tyven, for jeg var sint, sier Johnny Hellerud.

– Jeg tror ikke disse syklene blir stjålet med tanke på salg. Det at de stjeler en sykkel og setter igjen en annen tyder på en form for sport, avslutter en fortsatt sint Johnny Hellerud.

Dersom noen andre får hans sykkel som erstatning for sin sykkel, eller på annen måte finner den, ber han dem om å ta kontakt.

LES OGSÅ: LEDER: Idiotiske sykkeltyver