Gå til sidens hovedinnhold

Bekkelagsbadet kan vinne Oslo bys arkitekturpris

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordseter skole, Nordstrand bydelshus og Bekkelagsbadet er påmeldt til Oslo bys arkitekturpris, men kun én av de kan vinne prisen.

OSLO: Hvert år kårer Oslo kommune byens fineste nybygg eller landskapsanlegg. I fjor var det ikke et eneste lokalt nybygg eller uteområde blant de nominerte, mens det i år er tre lokale som er påmeldt til prisen og et lokalt bidrag som går videre.

– Oslo bys arkitekturpris skal hedre ny, god arkitektur som er et tilskudd til byen og byens utvikling. Nå er kandidatene til Oslo bys arkitekturpris klare. Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Oslo kommune, Camilla W. Ruud.

Det er 40 påmeldte til prisen og av disse er 26 valgt til kandidater av Rådet for byarkitektur.

Nordseter skole og Nordstrand bydelshus var påmeldt til prisen, men ble ikke utvalgt som kandidater. Derimot er Bekkelagsbadet utvalgt som kandidat.

Blant de 26 kandidatene vil 13 bli nominert til selve prisen. De nominerte blir vist frem i en utstilling på Fridtjof Nansens plass fra 11. september til og med 31. oktober. De nominerte og finalistene til prisen blir avslørt under utstillingsåpningen. Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus 15. oktober 2020.

Bekkelagsbadet er en park som ligger på Nedre Bekkelaget, rett ved broen over til Ormøya. Parken består av badebrygge, stupetårn og et større grøntområde med sandvolleyballbane, parkour og flere andre aktiviteter.

LES OGSÅ:

Mia Gundersen gjør nok et forsøk på å selge huset sitt på Bekkelagshøgda: – Har vært litt stang ut, sier megler

Interessen var stor da denne eiendommen på Midtåsen ble lagt ut for salg til nesten 30 millioner kroner – nå har den fått nye eiere

Over 100 boliger med eget basseng i Bydel Nordstrand: – Det er som å ha ferie, bare i egen hage

Slik blir nye Mellombølgen Park på Bergkrystallen: – Dette blir boliger av høy standard, forteller megler Kim Krabbe

Betalte tre millioner over takst for dette huset på Nordstrand: – Vi skal rive kåken og bygge nytt

Nå har Morten Hegseth flyttet inn i nytt hus på Nordstrand: – Vi var klare på at vi ville flytte hit