Gå til sidens hovedinnhold

Bekkelagshjemmets strikkeklubb har laget lommevenner til ambulansebarn

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

En ambulansetur kan være en stor påkjenning for et lite barn. På den bakgrunn fikk ambulansearbeider Tonje Lysaker ideen om å lage noe de engstelige barna kunne kose med.

Nå har Bekkelagshjemmets strikkeklubb kastet seg på ideen.

En lommevenn er en bamse som skal deles ut til barn som blir behandlet i ambulansetjenesten. Den skal være til hjelp for å skape tillit mellom behandler og pasient, og for å lede oppmerksomheten bort fra det som er ubehagelig.

Strikkeklubben på Bekkelagshjemmet samles en gang i måneden, for å strikke og drikke kaffe. Her sitter både praten og latteren løst.

Mange av beboerne på Bekkelagshjemmet har vært ivrige strikkere tidligere, og derfor syns vi det er viktig å legge til rette for at de som ønsker skal få fortsette med dette når de kommer hit også, sier frivilligleder Miriam Åbrekk.

Strikkeklubben er drevet av to frivillige, som år etter år møter opp og lager et hyggelig strikketreff for beboerne på huset.

 

Det å komme sammen om noe hyggelig, er minst like viktig som selve resultatet, sier frivillige Hanne-Marit Skretting.

Sammen med frivillige Amy Eriksen sørger de for at alle som kommer på strikkeklubben får utfordringer etter eget nivå, som gir en god mestringsfølelse.

– Det er alltid spennende å finne ny prosjekter til strikkeklubben, og når det er noe med mening i blir det ekstra hyggelig for de eldre.

Strikkeklubben har tidligere strikket både oransje skjerf til bymisjonens kampanje for et varmere samfunn, og ammekluter og klær til barn på prematur avdelingen på Ullevål sykehus.

Å få lov til å gjøre noe for andre gir en god følelse. Mange beboere på sykehjem har vanskelig for å bidra i samfunnet på andre området, og derfor er det så fint at de kan få lov til å bidra med å strikke lommevenner og på den måten glede små barn i en vanskelig situasjon.

Disse små strikkede vennene er like unike og nydelige som de som lager dem, og de som mottar dem. Disse vil en dag få en liten hånd å holde i.

For mer informasjon om prosjektet kan du lese på Facebook på gruppen «Lommevenn». Har du tid til overs og vil bidra som frivillig på Bekkelagshjemmet er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med Miriam Åbrekk, på 41579730. Det du kan er det vi trenger!