MANGLERUD: – Han oppfordrer bilister til å bruke et dødelig våpen mot syklister, sier Hanne Eldby som onsdag ettermiddag troppet opp på Manglerud politistasjon for å anmelde redaktør og disponent i Demokraten, Tomm Pentz Pedersen, for oppfordring til drapsforsøk.

Del på Facebook

Kommentaren hun har anmeldt ble publisert tirsdag morgen på avisens nettside og har skapt voldsomme reaksjoner.

– Legitimt å hate syklister

Hanne Elby reagerer kraftig på formuleringer hvor hun mener redaktøren oppfordrer bilister til å bevæpne seg for sesongen og sende syklister til de evige sykkelkjedemarkeder.

– Jeg ble helt skjelven da jeg leste dette. Han gjør det legitimt å hate syklister og gjør det dermed farlig for oss på veiene, sier Eldby.

Evige sykkelkjedemarker

I kommentaren skriver Pedersen blant annet: «Vi skal som første delmål sloss for å fjerne kondomsyklister som, i sine egne landeveisritt og tempoetapper, plasserer seg med to og tre syklister i bredden, breddesyklisme skal overføres til de evige sykkelkjedemarker.»

Og videre:

«Vi har fortsatt lydhornet intakt og spylervæske på tanken som kan gi grusomme flekker på Oakley brillene, og etter hvert vil ultrafiolett lys sive inn på deres oppspilte pupiller.»

Og enda videre:

«Sykling i veibanen skal fremstå like farlig som fett og sukkerholdige matvarer, og sykkelstiene et mekka av frukt og grønt, spiret korn og drikkeflasker proppfulle av antioksidanter.»

Uansvarlig redaktør

– Når vi er ute og sykler kan det være farlig. De aller fleste bilister kjører hensynsfullt, men noen hater oss virkelig og vi har blant annet opplevd å bli kastet glassflasker på, sier Eldby.

Hun mener den ansvarlige redaktøren heller burde jobbe for å gjøre plass til syklister i trafikken.

– Han er en uansvarlig redaktør og jeg håper politiet ser hvor farlig hans oppfordring er og gir han en skikkelig skrape, tordner Eldby.

Humor og ironi

Tomm Pentz Pedersen har hatt en hektisk dag med telefoner og mange mailer fra sinte syklister som har reagert på kommentaren. At han nå er anmeldt for drapsforsøk skjønner han ikke.

– Hanne Eldby forstår jeg ikke. Dette er en kommentar med humor og ironi og jeg kan ikke forstå at jeg oppfordrer til drap av syklister, sier Tomm Pentz Pedersen til Nordstrands Blad.

Vepsebol

– Jeg ønsker selvfølgelig ingen dødsulykker på landeveien, men jeg har skrevet om det daglige forholdet mellom bilist og syklist. Jeg kjører et par ganger i uken mellom indre og ytre Østfold og ser mange livsfarlige situasjoner med syklister som ligger tre og fire i bredden. Det er utrolig at det ikke har skjedd ulykker allerede, sier redaktøren som medgir at han har stukket hånden i et vepsebol

 LES ANDRE SAKER OM SYKKEL HER:
Bedre sykkelvei og kollektivfelt
Hver fjerde sykkel blir stjålet i Oslo
Fly forbannet på sykkelbytte-tyvene
Sykkelbytte-tyvene er fortsatt på ferde

Angrer ikke

– Angrer du på kommentaren?

– Jeg angrer ikke på det jeg skriver. Dette er fra mitt ståsted og jeg skjønner ikke de som oppfatter dette som en oppfordring til å meie ned syklister, sier Pedersen som mener kommentaren viser at det er behov for en debatt om forholdet mellom syklister og bilister.

Eiendom: Se hva boliger blir solgt for i Oslo?

Les også:
Lå bevisstløs på fortauet – bilføreren stakk av

– Trommisen spydde 38 ganger før konserten
50 ungdommer på bråkete fest
Petter Northug: – Skikkelig imponert over Anine