Bjørnar Thøgersen er en av dem som pleier å følge med på en radar som viser når det er stor sjanse for å se nordlys i området. Natt til fredag lyste alle varslene, og det skulle være kjempeforhold for å kunne se nordlys.

Han skyndte seg ut i Østmarka, nærmere sagt Nøklevann, i håp om å kunne se nordlyset. Det angrer han ikke på.

– Jeg var først skeptisk til å dra ut fordi det var fullmåne og mye lys på himmelen allerede. Men jeg er glad jeg dro. Det var veldig spesielt, og noe man sjeldent ser her. Det var en nydelig opplevelse, sier Thøgersen til Nordstrands Blad.

Setter kursen mot skogen

Hvis forholdene legger til rette for det, pleier Thøgersen som regel å dra til skogs for å jakte etter nordlys. Han forteller at det ofte varsles om at det er store sjanser for å se lyset, men at det sjeldent skjer.

– Jeg har opplevd nordlys fem eller seks ganger, men det er første gang jeg har sett det så tidlig på året. Det tidligste jeg har sett det før har vel vært i september, sier han.

Sjelden opplevelse

Nordlys forekommer hele året, døgnet rundt. Men for at man skal kunne se det må det være mørkt nok.

– Nå er vi midt i august og det begynner å bli mørkere på kveldene og på natta, forteller vakthavende meteorolog i Meteorologisk Institutt, Martin Grønerud.

Likevel er det sjeldent man ser det så tidlig, forklarer han.

– Nordlys er noe vi som regel ser på vinterstid. Det er ikke ofte man observerer det i august.

Det er ifølge meteorologen også mer vanlig å se det lenger nord i landet.

– Det er mørkere jo lenger nord vi kommer, og derfor mindre sjanse for å se det her i Oslo. Her er det også store byområder med mye lyskilder, sier han.

Her er flere saker fra da det har vært nordlys i vårt distrikt: