Gå til sidens hovedinnhold

Jubilerende spilleglede

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Bjørndal barne- og ungdomsteater søndag ønsket velkommen til premiere på Tornerose, var det en jubileumsmarkering av spilleglede. For nå har de holdt på i 20 år.

BJØRNDAL: Solide teatertradisjoner har resultert i mange flotte oppsettinger av kjente stykker. Vi så Snøhvit i fjor, og tidligere Peter Pan, Rockeulven, Annie junior, Askepot, Kardemommeby og Ronja Røverdatter bare for å ha nevnt noen.

Og hver gang har det vært det lokale teaterets selvlagde spesialversjon som kommer på scenen på Bjørndal skole.

LES OGSÅ: Ordfører åpnet lokal teaterfestival

Mange i sving

For fjerde gang er det Kari Wist Holmen og Gunhild Hjertaas som har regien, har skrevet manus og komponert musikk.

21 barn og unge er med, i år med 10 nye aktører. Tornerose selv spilles av Sofie Hestås Minken som har vært med i flere år.

Og i tillegg til alle som er på scenen, er det mange flere som er med – vesentlig foreldre som i mange måneder har laget kostymer, snekret kulisser, har ansvar for det økonomiske, laget program og er ansvarlig for servering.

LES OGSÅ: En bit av Østmarka på Bøler T-banestasjon

Bjørndal-varianten

Tornerose-fortellingen bør være kjent for de fleste. Men Bjørndal-stykket har sitt spesielle bakteppe. For hvordan er det å våkne opp etter 100 år? Hva har skjedd. På Bjørndal leves det etter Kardemommeby-prinsippet med at det gode alltid seirer til slutt. Her har de unge aktørene arbeidet sammen med instruktørene for å få frem mye positiv tenkning.

Premieren var altså søndag 17. april, og så går det slag-i-slag hver dag utover uken til og med søndag 24. april.

LES OGSÅ: Kort og godt på UKM Sør