Gå til sidens hovedinnhold

Dramalinja på Bjørnholt legges ned

Artikkelen er over 4 år gammel


Fra høsten kommer det ingen nye elever til dramalinja på Bjørnholt videregående skole.

BJØRNHOLT SKOLE: – På grunn av for få søkere blir det fra høsten ikke igangsatt et tilbud på Vg1 på Bjørnholt. Elevene på Vg2 og Vg3 vil fortsatt ha tilbudet ved vår skole, sider rektor Else Birgitte Roscher-Nielsen.

Les flere saker om Bjørnholt her

En godt bevart hemmelighet

Marius Granerud går på utdanningsprogrammet musikk, dans og drama med fordypning i drama. Han sier det er synd at folk ikke vet hvor bra tilbud de har på Bjørnholt drama.

– Det er jo mange som ikke vet at vi har musikk, dans og drama på Bjørnholt. Det er en veldig godt bevart hemmelighet dessverre, og søkingen til drama generelt går opp og ned. Men i år er det flere primærsøkere enn det var i fjor, pluss at på landsbasis snakkes det om å løfte praktiske og estetiske fag i skolen. Så å legge ned drama er å gå i motsatt retning enn det som sies å være bra norsk skole.

LES OGSÅ:

Terningskast 5 til Bjørnholtrevyen 2016

SE BILDESERIE FRA BJØRNHOLTREVYEN HER!

Usikkert om linja åpnes igjen

Det er uklart om dramalinja kommer til å åpne igjen for nye søkere i fremtiden.

– Vi er jo så klart ikke glade for å få vite at linja vår kanskje ikke finnes når vi er ferdige der. Det er synd at ikke flere får sjansen som vi fikk. Hvis drama på Bjørnholt blir lagt ned er det bare én skole i Oslo som har det tilbudet. Og der er det allerede oversøking, så da er det mange som vil begynne på drama som ikke får sjansen til det.

Granerud er sikker på at det hadde vært flere søkere hvis dramalinja på Bjørnholt hadde blitt mer reklamert for. 

– Det er også ganske mange som er sure, fordi det virker som om de som har tatt avgjørelsen bare har valgt å bli kvitt det i stedet for å komme på en løsning for å beholde det. Selv om vi ikke er helt sikre på hvordan det blir til neste år.

LES OGSÅ: Besøksrekord på Bjørnholt