Lyst til å gjøre en ny vri på turene i skogen? Nå har Bekkelagets Sportsklubb Orientering satt ut 100 poster i marka til glede for både store og små. Kart kan du laste ned på nettet.

- Vi vil gjerne bidra til nye turer og uteaktiviteter i skogene i nærheten, sier Anders Storbråten, styreleder i orienteringsgruppa i Bækkelaget. Sammen med lagkamerater har han snudd seg rundt og laget spennende turmål i Østmarka og i Sørmarka, og på Brannfjell og Ekeberg.

- Vi har nå satt ut til sammen 100 poster fordelt på flere kart, og med ulik vanskelighetsgrad, sier Storbråten.

- Her er det turmål både for småbarnsfamilier og markatravere med lang fartstid med kart og kompass. Det er også egne løyper der barn kan prøve seg på egenhånd.

Kartene er lagt ut på klubbens hjemmeside og det er bare å laste ned og ta med ut i skogen. Postene blir hengende ute til midt i mai.

– Og om interessen er stor, setter vi gjerne ut flere poster, sier Storbråten.

Klubben legger også fortløpende ut informasjon på facebooksiden Turorientering i Sørmarka og Østmarka.

- Vi har allerede merket stor interesse, og er glad for at dette tiltaket er med på å inspirere til aktivitet utendørs. Orienteringsklubben minner deltakerne på å holde avstand, og å ikke ta på postene, og ellers følge rådene fra Folkehelseinstituttet. Klubben har mobilisert til dugnad og understreker at dette i utgangspunktet er et gratis tilbud til alle som vil være med. Samtidig kan de som har lyst til å støtte orienteringslaget, gjøre det via vippsnummeret på kartene.