For en fantastisk respons fra nabolaget på Bøler!

Da vandaler ødela, brant og stjal Pride-flagg på skoler, sykehjem og nærmiljø, svarte nabolaget med å heve flagget enda høyere.

På Ulsrud videregående skole hadde noen forsøkt å ødelegge flaggsnora og tenne på Pride-flagget, som vaiet i skolegården. På Bøler skole ble derimot flagget stjålet natt til fredag. Men da det ble heist nytt flagg, ble også det stjålet etter få minutter. Det samme skjedde med det tredje flagget. I alt har fire skoler i Oslo fått frastjålet regnbueflagg.

Anledningen for flaggingen er årets Oslo-Pride, som arrangeres nå i juni. Regnbueflagget har vært i bruk siden 1970-tallet, og benyttes over hele verden. Flagget symboliserer retten til fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet.

I etterkant av hærverket har rektorene ved begge skolene uttalt seg. De lover å fortsette å heise flagget. Igjen og igjen. Nå får de støtte av nabolaget. Assisterende rektor ved Bøler skole sier at det har vært en massiv respons. Han forteller at det har vært alt fra bidrag på spleis, til å kjøpe flagg og å stå vakt ved flaggstangen.

På balkong etter balkong settes nå regnbueflagget opp, ikke bare på Bøler, men også flere andre steder i nærmiljøet. Det er fantastisk å se. En av dem som har hengt opp flagg, var tydelig på at hun ville vise støtte til saken. Til Nordstrands Blad sa hun at «det skal være likhet for alle, og man skal få elske den man vil. For meg er det en selvfølge. Jeg håper at enda flere gjør det så vi kan stå sammen og vise at hærverk ikke er ønsket her, og at hos oss i nabolaget er alle velkommen.»

I flere innlegg på sosiale medier har det nå blitt oppfordret til å pynte med det man har, gå til innkjøp av flagg og støtte saken.

Responsen fra folk på Bøler varmer. Det er ille at et lite flagg kan møte så mye motstand. Det burde være en selvfølge å feire mangfoldet og kjærligheten, uansett hvem man elsker. Bøler har løftet flagget for kjærlighet. Det er det all grunn til å hylle.