Bøler og Ila janitsjar var opprinnelig to korps, Bøler Janitsjar (stiftet i 1977) og Ila Ungdomskorps (stiftet i 1951). Korpsene hadde mange samarbeidsprosjekter og i 2014 slo korpsene seg sammen og registrerte «eldstekorpsets» dato som stiftelsesdato. Dermed feirer Bøler og Ila janitsjar 70 år i år!

Korpset har allerede begynt feiringen med tur til Kragerø og konsert på Lilletorvet der, og nå er det duket for jubileumskonsert i Oslo konserthus, lille sal, lørdag 27 .november.

Mer enn 17. mai

Mange tenker at korps bare er marsjering på 17. mai, og blir forbauset og overrasket når de er publikum på janitsjar-konsert for første gang. I Bøler og Ila janitsjar er det cirka 40 musikanter i alderen 16–59 år. De fleste av musikantene begynte å spille ved 9 års alder, og har dermed 7–50 års erfaring som musikanter! Det blir det musikk av!

Korpset har deltatt i Regionmesterskapet i Lillestrøm og NM Janitsjar i Trondheim i en årrekke, og gleder seg til å kunne gjøre det igjen til våren - etter to års covid-avlysninger. Korpset arrangerer og deltar vanligvis på konserter gjennom hele året, og musikantene er nå veldig klare for å spille for publikum igjen.

Bøler og Ila janitsjar holder til på Ulsrud videregående skole og ønsker nye og "gamle" musikanter velkommen til å spille.
Vil du vite mer om korpset, er det bare å søke opp Bøler og Ila janitsjar på facebook eller på nettsiden bolerjanitsjar.no.

Jubileumskonsert med Tom Mathisen

Øystein Olsen Vadsten er fast dirigent og musikalsk leder i Bøler og Ila janitsjar. Han har satt sammen et program til jubileumskonserten med musikk som publikum vil kjenne igjen. Det blir norsk musikk før pause; man får blant annet høre kjente toner fra Dovregubbens hall, visen om Vesle Hoa og Myrsnipa. Etter pause blir det filmmusikk av John Williams; blant annet fra ‘1941’ og ‘Seven Years in Tibet’. Det blir også solistinnslag av korpsets egne musikanter.

Som konferansier er det ingen ringere enn Tom Mathisen, kjent fra utallige show og TV-serier. Han er artist, komiker, tekstforfatter og musiker, og vil lose korpset gjennom konserten med glimt i øyet.

Bøler og Ila janitsjar ønsker alle hjertelig velkommen til en musikkfylt ettermiddag i konserthuset, lørdag 27. november klokken 16.