Søndag 24. november blir det konsert med lokale musikanter i Ridehuset på Akershus Festning.

Bøler og Ila janitsjar arrangerer konsert og har invitert med seg Oslo Postorkester som gjestekorps.
Korpsene har hver sin avdeling, og fremfører stemningsfull, kjent og kjær musikk. De lover repertoar med både Prøysen, Blåmann, Flåklypa, Indiana Jones, Les Misérables og mye mer.

Oslo Postorkester

Oslo Postorkester ble stiftet i 1952 som et strykeorkester. På 1970-tallet ble orkesteret nedlagt, men gjenoppsto senere som et blåseorkester. I dag er Oslo Postorkester et janitsjarkorps med ca 35 medlemmer. Musikantene, som i starten skulle være ansatte i Posten Norge, pleier å si at alle som har en postkasse er hjertelig velkommen til å spille med dem. Ikke noe krav til å være ansatt i Posten, der altså. Korpset holder til i Østlandsterminalen på Lørenskog.
Oslo Postorkester har Stina Widén som dirigent.

Bøler og Ila janitsjar

Bøler og Ila janitsjar var opprinnelig to korps: Bøler Janitsjar (stiftet i 1977) og Ila Ungdomskorps (stiftet i 1951). Korpsene hadde mange samarbeidsprosjekter og besluttet å slå seg sammen i 2014. Korpset har ca 40 medlemmer. Korpset holder til på Ulsrud videregående skole, og har musikanter fra Oslo og omegn.

Bøler og Ila janitsjar har Øystein Olsen Vadsten som fast dirigent, men på denne konserten har de med seg en prosjektdirigent, Sebastian Haukås.

Begge korpsene deltar i NM Janitsjar som går av stabelen i Trondheim hver vår, og arrangerer konserter gjennom hele året.
Om du vil vite mer om korpsene, finner du dem både på facebook og instagram.

Arrangør Bøler og Ila janitsjar ønsker alle som er glad i musikk velkommen til Musikk i Ridehuset søndag 24. november klokken 18.