BØLER/HARALØKKA: Morten Kildevæld Larsen hadde med seg datteren Lily (6) og hennes venninne Amalie (6) på Beitedyras dag torsdag 21. mai.

De koste seg med å mate sauene og bukken Blåmann, og Larsen syns det er på tide å gjøre noe med planene om å gjøre Sørli til en permanent besøksgård, slik at folk kan gjøre dette oftere.

– Sørli Gård må bli besøksgård fra neste år! Det må bli fantastisk for folk i denne byen, dette er et av de flotteste stedene, sa Larsen.

SE BILDESERIE FRA BEITEDYRAS DAG HER

Vil vise at Oslo har beitedyr

De besøkende fikk hilse på bukken Blåmann, birøktere, sau og Herefordstorfe, og Cathinka Kjelstrup viste frem hundene sine i gjeterhundoppvisning.

4H Akershus og Oslo hadde laget en natursti med spørsmål og de serverte sveler og pinnebrød som barna fikk steke selv på bålet.

– Vi er opptatt av å ha arrangementer på østkanten av Oslo. Folk sier det er fint å ta med barna ut i nærmiljøet, forteller Ellen Marie Forsberg fra Fylkesmannens landbruksavdeling.

– Dette er det tredje året vi arrangerer beitedyras dag på Sørli gård, og tanken er å vise folk at vi har beitedyr i Oslo.

– Trivelig med beitedyr

Det Kongelige Selskap for Norges Vel har etablert Beitepatruljen, som tilrettelegger for samarbeid mellom eiere av beitearealer som trenger beiting og eiere av husdyr.

Seniorrådgiver i Norges Vel, Johan Ellingsen, påpeker at det både er nyttig og koselig med beitedyr i Oslo.

– Det er viktig å hindre at kulturlandskapet gror igjen, derfor har vi dyr på beite. Det er viktig for fugler, insekter og blomster, også er det trivelig for folk at de har beitedyr mellom husene.

TRIVELIG: Johan Ellingsen, seniorrådgiver i Norges Vel, syns det er trivelig med beitedyr rett utenfor boligområdene.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Her er byens billigste enebolig

Carl Nesjar er død

Penger til Niffen og EKT

Honnør til Lambertseter sykehjem