Tror boligen din bare vil bli dyrere og dyrere i 2015

NORDSTRANDMEGLER: Carl Fredrik Sønsteby kjenner de fleste veistubber og hus i Bydel Nordstrand etter å ha solgt boliger i distriktet i 20 år. Sønsteby tror boligprisene vil fortsette å stige i 2015. (Foto: Kristin Trosvik)

NORDSTRANDMEGLER: Carl Fredrik Sønsteby kjenner de fleste veistubber og hus i Bydel Nordstrand etter å ha solgt boliger i distriktet i 20 år. Sønsteby tror boligprisene vil fortsette å stige i 2015. (Foto: Kristin Trosvik)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vi har lagt bak oss en måned med uvanlig sterke boligpriser.

DEL

NORDSTRAND/ØSTENSJØ: Boligprisene steg med 0,3 prosent fra november til desember. 

LES OGSÅ: Sæter Torg åpner 16. november 2016

Prisene er nå 8,1 prosent høyere enn for ett år siden.

Det viser tall fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

– En boligprisoppgang på 0,3 prosent er sterkt til desember å være. Vi har lagt bak oss et år med en samlet vekst på 8,1 prosent, noe få mente var mulig ved fjorårets inngang, sier adm.dir. i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer. 

Nordstrandmegler Carl Fredrik Sønsteby i Eie Eiendomsmegling Bekkelaget og Nordstrand bekrefter tendensen. Sønsteby har solgt boliger i Bydel Nordstrand i 20 år og er bosatt og oppvokst i området.

– Det er lenge siden det har vært en slik årsvekst, sier Sønsteby som ikke tror at vi får noe prisfall med det første heller:

– Vi spår en vekst i 2015 på 4-5 prosent, sier han.

LES OGSÅ: Vil bygge 240 nye boliger på Bogerud

Stabilt på Nordstrand

På de 20 årene Sønsteby har jobbet i området ser han at boligmarkedet i Bydel Nordstrand har vært stabilt.

– Totalmarkedet har ikke endret seg mye, men vi ser at det har blitt mer populært for folk i byen å flytte hit, sier megleren. Dessuten flytter folk oftere.

– Før i tiden bodde mange ett sted hele livet. Nå ser vi at folk ofte ønsker noe enklere når de blir eldre og at man skifter bolig flere ganger gjennom livet, sier han.

LES OGSÅ: Slik kan det nye Bergkrystallen bli

Uvanlig desember

Sønsteby kan skrive under på at forrige måned var en usedvanlig hektisk måned til desember å være.

– Vi solgte unormalt mye til gode priser, vi har også solgt en del i Østensjø bydel. Vi ser at Manglerud og Bøler har blitt veldig populært. Boliger her er utrolig lettsolgte og prisene øker. Men enn så lenge får man mer for pengene der enn på Nordstrand, sier han.

Hvorfor boligmarkedet er så sterkt nå, har ingen enkel forklaring, mener megleren. Men det har vært relativt få boliger på markedet, og dermed blir det press på det som er. 

– Kanskje er det færre som selger boligen fordi det er noe usikkerhet knyttet til fremtiden og økende arbeidsledighet? sier Sønsteby.

Samtidig senkes renten ytterligere og det knives mellom bankene.

– Det vil jo ikke gjøre prispresset noe mindre, sier Sønsteby som holder fast ved at en økning på 4-5 prosent i det kommende året er realistisk.

– Blir ikke tilbudet større kan det bli mer også, sier megleren. Boligpriser Oslo Syd

LES OGSÅ:

Nye Sæter-boliger selges unna

I kø for byens billigste enebolig

Artikkeltags