Ylvis-Vegard får flytte til Ormøya

SOLGT: Hvis bystyret godkjenner salget, venter en større vedlikeholdsjobb for den nye eieren av Villa Heimli. Foto: Privatmegleren

SOLGT: Hvis bystyret godkjenner salget, venter en større vedlikeholdsjobb for den nye eieren av Villa Heimli. Foto: Privatmegleren

Artikkelen er over 4 år gammel

Bystyret vedtok onsdag 6. april salget av den historiske eiendommen Villa Heimli på Ormøya.

DEL

ORMØYA: Det var i fjor at Vegard Ylvisåker og hans kone sikret seg vakre Villa Heimli for 17 millioner kroner.

Det var Oslo kommune ved Oslo Havn som solgte villaen, som ligger på Ormøya i Bydel Nordstrand. Kommunen anså at eiendommen var lite hensiktsmessig til kommunal bruk og at det ville bli uforholdsmessig dyrt å sette den i stand.

LES OGSÅ: Historierik kommunal eiendom solgt for 17 millioner kroner

Vant etter budrunde

Ifølge megleren Kim Krabbe som har solgt eiendommer i området i en årrekke, er det mange som har ventet på at Villa Heimli skulle legges ut for salg.

Men til slutt var det altså ekteparet Ylvisåker som vant frem i budrunden med et bud på 17.000.010 kroner, 1,2 millioner over takst.

Budet ble godkjent av Oslo Havn med forbehold om bystyrets godkjennelse.

LES OGSÅ: Denne gikk 4,35 millioner over takst

Anbefaler salget

Salget har vært behandlet av Byrådet og Finanskomiteen, og i sin innstilling til bystyret anbefaler de at salget godkjennes.

Tomten er delvis regulert til boligformål, delvis til friområde. I forbindelse med salget ble det høsten 2015 foretatt en deling av tomten slik at eiendommen ned til sjøen og badehuset fortsatt blir i kommunal eie blant annet for å sikre allmennhetens adkomst til sjøen.

LES OGSÅ: Bød 1,6 millioner over takst før visning

Historikk

Villa Heimli ble oppført omkring 1870 (skjøte på eiendommen fra 1867). Boligen, som er på cirka 276 kvadratmeter, har vært benyttet som direktørbolig for havnedirektøren i Oslo.

Boligen står på «gul liste» som bevaringsverdig.

Byantikvaren som har uttalt seg i saken skriver at «hovedhuset har en rik sveitserdekor, og eiendommen rommer uthusbygning og badehus, begge i sveitserstil, i tillegg til villaen. Badehuset har bevart taljeanordning og krok i interiøret. Dette var opprinnelig en sentral del av funksjonen med en innvendig kum som ble senket ned i vannet og spesielt damer kunne da bade usjenert.»

Villaen ble på 50-tallet kjøpt inn av Havnevesenet som direktørbolig og ble sist disponert av enken etter havnedirektør Jacobsen, Oddny Jacobsen frem til september 2006 da den ble tilbakeført til Oslo Havn.

Eiendommen har etter det vært leid ut, sist frem til april 2014. Men kommunen har aldri fått nok leieinntekter på boligen til å dekke kostnadene.

LES OGSÅ: Kommunen solgte gård for 5,3 millioner kroner

Må regne med totalrehabilitering

Det er i den senere tid kun foretatt helt nødvendig vedlikeholdsarbeider, heter det i saksdokumentene fra byrådet. Kommunen anser at en oppgradering er nødvendig og vil medføre en betydelig kostnad.

Et forhold som gjør dette ekstra utfordrende både praktisk og økonomisk er at eiendommen er på Byantikvarens gule liste, noe som setter begrensninger med hensyn til valg av løsninger.

Melger Kim Krabbe kunne likevel fortelle Nordstrands Blad i januar at den nye eieren gleder seg til å gi seg i kast med oppussingen.

LES OGSÅ: Betalte 7,6 millioner kroner for å flytte i fengsel

Godkjent i bystyret

OPPDATERT: Onsdag 6. april ble salget av Villa Heimli vedtatt av et enstemmig Oslo bystyre.

Artikkeltags