Nå rives Sæter bit for bit

RIVES NÅ: Det gamle kråkeslottet mellom Ekebergveien og Poppelstien. Foto: Nina Schyberg Olsen

RIVES NÅ: Det gamle kråkeslottet mellom Ekebergveien og Poppelstien. Foto: Nina Schyberg Olsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Flere hus er allerede jevnet med jorda, og nå er også rivingen av Ekebergveien 237 i full gang. Om et par år vil Sæter se helt annerledes ut.

DEL

SÆTER: Sportsbutikken, bilverkstedet , en enebolig og næringslokalene på hjørnet Nordstrandveien/Tyslevveien er allerede revet.

Her var det nettopp byggestart for boligprosjektet Sæter Hage og næringsprosjektet Sæter Torg.

- Gleden er stor, nå har vi holdt på med dette prosjektet i 18 år, og endelig kan byggingen begynne, sier Arnstein Granlie i Fagerstad Utvikling fornøyd til Nordstrands Blad.

De to villaene i Ekebergveien 226 og 228 A (huset til Dr. Bache-Wiig) bak Egon er forlengst nede, og skal erstattes av boligprosjektet Sæter terrasse.

På den andre siden av Ekebergveien, ryddes nå de siste rester av et hvitt slitent hus bort. Her i Ekebergveien 231 skal det bli parkeringsplass inntil videre.

Også næringslokalene som huser Egon, bokhandelen, megleren, parfymeriet med mer på Sæter skal få en ansiktsløftning. Disse bolig- og næringslokalene skal imidlertid ikke rives, men bygges på.

Denne uken rykket gravemaskiner også inn i Ekebergveien 237, der det falleferdige kråkeslottet som en gang huset et bakeri nå rives.

LES OGSÅ: Bydelsutvalget støtter riving av Ekebergveien 237

- Blandede følelser

Det siste huset som nå rives skal bli erstattet av et nybygg, med 8-10 leiligheter og næringslokaler i førsteetasje inn mot den lille plassen bak Trill Inn/Bjørn Frisør og Sæterhjørnet/Nordstrand Renseri.

Kjell Østlie i Østlie Eiendom AS, som eier alle de tre hvite husene i Ekebergveien 237, sier han har blandede følelser rundt rivingen.

- Huset har tross alt vært i familiens eie i mange år, så det er vemodig å se det gå ned, sier Østlie.

- På den annen side har bygget vært i dårlig forfatning i mange år, med fukt- og muggskader, dårlig tak og ikke kloakk. Det var for farlig å bruke huset, så nå var det på tide å få det revet, sier Østlie.

- De andre gårdene er veldig fine ut mot krysset og viser det gamle Nordstrand, og jeg jeg synes det er utmerket at de står der. Men det gamle huset bak hadde ingen misjon lenger, og det har vært et irritasjonsmoment for mange når det har vært så stygt, sier Østlie.

Det lille påbygget som huser Nordstrand Renseri skal også rives, men Østlie håper at det kan vente og renseridriften opprettholdes til nybygget står ferdig.

LES OGSÅ: Nye planer for gammelt bakeri på Sæter

Vil ha publikumsrettet næring

Når byggingen av det nye starter, er foreløpig usikkert. Rammene for prosjektet er godkjent, men ikke detaljene.

- Vi har foreløpig ingen tidsplan for dette, og det har ingen hast. Vi vil heller bruke tid på å gjøre prosjektet så bra som mulig, sier Østlie.

Når det gjelder de nye næringslokalene ut mot det nye,  lille torget som skal etableres, understreker Østlie at han ønsker publikumsrettet næring.

- Jeg ønsker ikke å kontorisere Sæter, jeg vil ha mest mulig næringsliv som publikum kan benytte seg av, sier Østlie.

Inntil byggingen starter vil han prøve å tilrettelegge for flere parkeringsplasser på tomten.

- Sæter skal leve i to år til også, og hvis jeg kan få til en løsning med flere parkeringsplasser for kundene vil jeg gjerne bidra til det, sier Østlie.

LES OGSÅ:

Barnehagen på Sæter måtte flytte

Burger King åpner snart på Sæter

Frisør takker for 45 fine år på Sæter

Prises for rehabiliteringen av gammelt bygg i Nordstrandveien

Artikkeltags