Her kan du flytte inn i 2018

LANGBØLGEN 39:  Sett fra Mikrobølgen blir det to nye bygg med felles hage på bakkeplan,og en takterrasse i 7.etasje på det hvite bygget. Illustrasjon: TAG arkitekter

LANGBØLGEN 39: Sett fra Mikrobølgen blir det to nye bygg med felles hage på bakkeplan,og en takterrasse i 7.etasje på det hvite bygget. Illustrasjon: TAG arkitekter

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo bystyre vedtok sist uke at det skal bygges 75 nye boliger i Langbølgen 39 like ved Munkelia T-banestasjon.

DEL

MUNKELIA: Det var byrådets innstilling (alternativ 3) bystyret sa et enstemmig ja til på sitt møte 26. august.

Området skal reguleres til boligbebyggelse/forretning/offentlig eller privat tjenesteyting/barnehage/bevertning, dessuten til fortau og parkeringsplasser.

Dagens bygningsmasse, med Kiwi og Nordstrand Conditori, skal altså rives for å gi plass til boliger, barnehage og næring.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (Høyre) sier til Nordstrands Blad at byrådet har gått for henholdsvis 6-8 og 5 etasjer i de to byggene (se illustrasjonen). Det vil si noen færre boliger enn i OBOS sitt opprinnelige forslag på 79 boliger.

LES OGSÅ: Fritt frem for høyere og tettere utbygging i villastrøk

Bygger ny barnehage

– Det reguleres inn barnehage og noe næring. Hva som kommer av næring er ikke, og kan ikke, bestemmes gjennom reguleringen, sier han.

– Dette prosjektet legger til rette for boliger tett på T-banestasjonen, legger til rette for en barnehage, som det er stort behov for i nabolaget, og ivaretar noe næring.

– Vi får nye varierte boliger i et populært boligområde, sier Folke Fredriksen.

LES OGSÅ: Nye Manglerud skole ferdig om tre år

– Veldig «ruvende»

Fra Munkholt Borettslag er det kommet mange reaksjoner og innspill til planene for Langbølgen 39, og man stiller seg undrende til byrådets alternativ som nå er vedtatt.

I et brev sendt bystyrets byutviklingskomité 17. august, like før vedtaket ble gjort, minnet borettslaget politikerne om et innbyggerinitiativ med over 1000 underskrifter som vil beholde både butikk og kafé på tomten i Langbølgen 39.

– Vi ber dere ta hensyn til dette i regulering av størrelse for næringsvirksomhet, skriver Maria Haug Edvardsen på vegne av Munkholt Borettslag.

– Vi mener dessuten at 8 etasjer vil fremstå som veldig «ruvende» særlig for vårt borettslag. Det vil gi innsyn rett inn i våre leiligheter, særlig dersom det åpnes for takterrasse i tillegg, skriver hun.

LES OGSÅ: Enighet og glede over nytt Manglerud Bad

Blir 75 boliger

Prosjektleder i OBOS Nye Hjem, Einar Thorsrud forteller at det skal bygges 75 boliger på tomten.

– Vi tar sikte på å legge leilighetene ut for salg i begynnelsen av november. Byggestart er våren 2016, byggetiden er beregnet til 20 måneder, sier han.

LES OGSÅ: Ljanselva gikk over sine bredder

Artikkeltags