Gå til sidens hovedinnhold

Boligprisene i Oslo har økt med 5,3 prosent det siste året - og i vårt område er det stor prisforskjell på kort avstand

Artikkelen er over 2 år gammel

Boligprisene opp 2,7 prosent i januar i hele landet. I Oslo fortsetter prisene til himmels.

For abonnenter

OSLO: Boligprisene i Norge var 3,6 prosent høyere i januar enn de var i januar 2018. I Oslo har prisene økt 5,3 prosent det siste året.

Det viser tallene Eiendom Norge offentliggjorde tirsdag. Boligprisstatistikken er for januar, som historisk er en god måned i boligmarkedet. Obos presenterte nylig sine tall, som siste en stigning på hele 3,3 prosent i årets første måned, melder Nettavisen.

Boligprisene stiger typisk med 3 prosent i januar, og leder av DNB Eiendom, Terje Buraas, sier til Nettavisen Økonomi at de venter en oppgang i januar på 2-3 prosent. DNBs portefølje ligger i det området.

Ifølge Nordea Markets venter Norges Bank en sesongjustert økning i januar på 0,1-0,2 prosent, altså litt over en typisk januaroppgang

Desember er derimot normalt en svak måned i boligmarkedet, men fjorårets siste måned overrasket ekspertene med et nominelt fall på bare 0,2 prosent. Sesongjustert var prisene opp med 0,7 prosent, som bestyr at utviklingen var sterkere enn normalt for denne måneden.

Les også

24,6 millioner kroner skiller den dyreste eneboligen fra den billigste i Bydel Nordstrand

 

Svakere utvikling

Oslo har derimot historisk en noe svakere utvikling i januar enn landsgjennomsnittet. I tabellen under er det gjengitt tall for prisutviklingen i hovedstaden fra 2013-2018. Gjennomsnittlig januarstigning i perioden er på 2,6 prosent, med januar 2017 som det store unntaket (4,7 prosent).

Boligprisstatistikken er for øvrig et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no. Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Store lokale forskjeller

At det er mye penger å spare på bolig hvis du ikke er så opptatt av adresse, er sikkert og visst. Det viste i hvert fall Nordstrands Blads oversikt fra slutten av januar. Et lite sveip på finn.no en vanlig dag, viste at hele 24,6 millioner kroner da skilte den dyreste eneboligen fra den billigste i Bydel Nordstrand.

I Frostveien i Bydel Nordstrand kunne man da nå kjøpe en enebolig til litt over syv millioner kroner. På Ormøya lår distriktets dyreste bolig med en prislapp på nesten 32 millioner kroner.

Dersom du ønsker å lese mer om denne saken, kan du kllkke her