Klokken 20.10 opplyser politiet på Twitter at de er på vei til en adresse på Skullerud etter å ha fått inn meldinger om røyk fra en leilighet.

Ti minutter etter første melding oppdaterer politiet at brannvesenet har kommet seg inn i leiligheten. De skal ha lokalisert en person i boligen.

Fant person

Operasjonsleder i politiet, Rune Hekkelstrand, bekrefter til Nordstrands Blad at brannvesenet tok seg inn i leiligheten.

– Brannvesenet fant en person, sier han.

SE INTERVJUET MED INNSATSLEDER FRA POLITI OG BRANNVESEN HER:

Personen skal ha blitt reddet ut av leiligheten fått helsehjelp i ambulanse.

Innsatsleder for helse, Bjørn Sveen, forteller til Nordstrands Blads reporter på stedet at vedkommende etter hvert ble kjørt til sykehus.

– Situasjonen er alvorlig og uavklart, sier Sveen.

(Saken fortsetter under bildet)

Mye røyk i området

Reporter på stedet forteller at det er mye røyk i området. Det er også observert ambulansepersonell på vei mot leiligheten.

Brannvesenet skriver på Twitter klokken 20.22 at brannen er slukket, og Glenn Gulbrandsen i brannvesenet forteller til Nordstands Blad at de kontrollerer i området.

– Vi kom frem til leiligheten hvor det var røykspredning i området. De aller fleste i nærliggende boliger hadde evakuert seg selv, forteller Gulbrandsen.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til brannen, heller ikke omfanget.

– Det vi kan si er at det er en betraktelig nedsoting av leiligheten og det har vært mye røyk. Vi er ikke sikre på skadeomfanget per nå, sier han.

Ifølge innsatsleder på stedet skal en person ha blitt kjørt til legevakt etter ubehag, i tillegg til personen som er sendt til sykehus.

Reporter på stedet forteller at brannvesenet virker til å gjøre seg ferdige på stedet klokken 20.52, men at beboerne fortsatt er evakuert.

Rett før klokken 22 kommer politiet med en oppdatering på Twitter om at personen som ble kjørt til sykehus har alvorlige og uavklarte røykskader.

– Årsaken til røykutviklingen/brannen er foreløpig ukjent, men vi oppretter sak på forholdet, melder politiet.