– Det er fortsatt brann på loftet, men vi ser en positiv utvikling av tiltakene og har mål om å begrense spredningen til de andre leilighetene, sier vaktkommandør i 110-sentralen, Eirik Sundt Fredriksen til AO.

Innsatsleder i politiet sier til Nordstrands Blad at brannvesenet nå har kontroll på brannen.

– Status akkurat nå er at det fortsatt brenner. Brannvesenet har fått kontroll på brannen. Vi har fire boenheter som er totalskadd, og vi jobber med å holde kontroll på brannen som fortsatt er der.

Innsatsleder sier at det ikke lenger er spredningsfare til de andre boenhetene.

– Vi har evakuert 12 boliger og 33 registrerte beboere. To personer får behandling av helsevesenet. De har lettere skader.

Nå oppfordrer politiet alle som har fått inn mye røyk og merker ubehag, til å ta kontakt med helsevesenet i løpet av kvelden.

– Hvis folk i området har fått røyk i boligene sine, må man lufte godt, sier innsatsleder.

– Hva skjer med beboerne av de totalskadde boligene nå?

– Vi har fått informasjon om at alle de berørte har ordnet bosted for natten. Brannvesenet jobber nå med å finne ut om de boligene det var spredningsfare til er beboelige.

Torsdag 17. november klokken 16.18 får brannvesenet i Oslo inn første melding om en brann i et rekkehus på Bøler. Eirik Sundt Fredriksen i Oslo brannvesen forteller til Nordstrands Blad at de var på stedet med første bil 16.26.

– Vi har 14 biler på stedet per nå, sier Sundt Fredriksen.

De har foreløpig ikke kontroll på brannen.

– Vi har slått ned den verste varmen, men det brenner fortsatt godt. Det er også fortsatt stor spredningsfare til de andre nærliggende husene fordi det brenner i midten av rekkehuset, forteller Fredriksen. Han legger til:

– Det er for tidlig å si om noe kan reddes. Rekkehuset er mest sannsynlig totalskadd.

Operasjonsleder i politiet, Gjermund Stokkli, sa tidligere til Nordstrands Blad at ikke alle personer var gjort rede for. Beboere er evakuert og Fredriksen forteller at personer blir ivaretatt av helse på stedet.

– Vi vet fortsatt ingenting om årsaken, vi har fokus på å slokke brannen, sier Fredriksen.

Brann i rekkehus på Bøler: – Stor spredningsfare

T-banen passerer Bøler T-banestasjon – dette gjør du som reisende nå

Bildeserie

Se bildene fra rekkehusbrannen