Det er svært glatte veier på morgenen 2. juledag. På Yr er det sendt ut gul farevarsel for is. Denne varselen gjaldt først fra søndag 25. desember klokken 16:00, og til mandag 26. desember klokken 09:00, men ble forlenget til mandag klokken 13:00.

– Fra sent søndag ettermiddag er det fare for is på grunn av omslag til mildvær og regn på kald bakke. Nedbøren starter som snø, og går over til regn etter hvert. Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Meteorologisk instutt på Yr.

På Twitter opplyser Vegtrafikksentralen øst at det er nedbør over store deler av Østlandet. Dette i form av snø, sludd og regn.

- Stor fare for is og overvann på veiene. Kjør forsiktig, hold god avstand og senk farten. Må du ikke bruke bilen, så la den stå.

Vegtrafikksentralen øst opplyser til VG at det har vært meldt om flere bilbeginger i natt.

– I dag er en dag du må vurdere om du må ut og kjøre eller ikke. Om du må ut, så kjør forsiktig og senk farten, sier Christofa Key-Nilsen hos vegtrafikksentralen.

Vannlekkasjeoppdrag

I tillegg til glatte veier, melder Oslo 110-sentral på Twitter like før halv syv mandag morgen, at brannvesenet i går kveld og i natt har hatt elleve vannlekkasjeoppdrag i sitt distrikt. Det vil si Oslo, Asker og Bærum.

– Dette skyldes i hovedsak det plutselige væromslaget i forhold til temperatur. Vi forventer å få flere meldinger om lekkasjer nå når flere kommer hjem fra juleferie, tvitrer brannvesenet.

Ifølge værmeldingen på yr.no blir det en regnfull 2. juledag, og det er meldt regn fra morgen til kveld.