Gå til sidens hovedinnhold

Bridgens Venner på Oppsal 40 år!

Bridgens Venner på Oppsal har passert 40 år.

Innsendt

Begynnerkurs i bridge startet i eldresenteret på Oppsal 16. september 1980 klokken 11. Dette var starten på den klubben som er idag.

Dette fremgår av styreprotokollen for Bridgens Venner fra 1990, og dagens medlemmene mente det ville være hyggelig å markere 40 års levedyktighet. Det viste seg imidlertid å være lettere planlagt enn gjennomførbart. For selv om det ikke var planlagt de store festlighetene, grep smittevern med tilhørende nedstengninger inn, slik at tidspunktet for markeringen måtte utsettes to ganger i fjor og én gang i år.

Men i begynnelsen av oktober kunne endelig lunsjpausen disponeres til felles servering av varmt smørbrød og wienerbrød. Tilstede var dagens medlemmer, men noen av dem, nå allerede passert sine 90 år, hadde vært med fra starten for mer enn 40 år siden.

I de første årene etter starten var det fast spilletid på kvelden, men dette har nå blitt endret til formiddagsbridge. Hver tirsdag klokken 10 samles medlemmene til en upretensiøs formiddagsturnering i lokalene til Oppsal Samfunnshus, der det vanlige oppmøtet normalt fyller fem til syv bord bord.

De fleste har faste makkere, men ved sykdom, reisefravær eller nye potensielle medlemmer tas internettet i bruk for å hjelpe til, slik at det blir hele par under spillingen. Etter cirka to timers spilling tas det lunsjpause, der noen kjøper nødvendig påfyll i kafeteriaen i samfunnshuset, mens andre har med noe hjemmefra.

Mange ting, ytre såvel som indre, har forandret seg gjennom disse 40 årene. Det er ingen tvil om at bridge som spill møter en hard konkurranse fra all verdens spill som kan gjennomføres på nettet. Men til tross for dette, har Bridgens Venner registrert et økende antall medlemmer , spesielt etter at at pandemirestriksjonene ble sluppet opp.

Helsevesenets fokusering på regelmessig bruk av hjernen har en tydelig positiv innflytelse på reduksjon av demensangrep. At dagens 90-åringer pluss finner seg vel til rette blant ungdommelige 70-åringer, ja til og med resultatmessig klarer seg riktig godt blant dem, indikerer at Bridgens Venner fremdeles synes å ha noen livskraftige år foran seg.