Bryn Mannskor, stiftet 16.1.1919, har sunget i 100 år. Vi er godt i gang med feiringen av jubileet, og har allerede markert stiftelsesdagen med jubileumsmiddag på Østmarkseteren restaurant den 19. januar.

I disse dager synger vi på sykehjem, og vi er delaktige på konsert i Grorud Samfunnshus og Bøler kirke, før vi holder jubileumskonsert i Manglerud kirke 23. mai.

I månedsskifte mai/juni reiser vi på korfestival på Bornholm, i september synger vi på «Olsen på Bryn», og i oktober er vi invitert til Oslo Rådhus for markering av 100-årsjubileet.

Året er fylt opp med mange hyggelige opplevelser, og vi inviterer andre sangglade herrer til å bli med oss på resten av jubileumsåret, og videre på veien inn i de neste 100 år.

Er du glad i musikk, og har lyst til å prøve hvordan det er å synge i et mannskor? Det er lav terskel for å bli med dette sangglade kameratskap. Minstekravet er naturlig nok at du liker eller har lyst til å synge. Du trenger ikke å være kjempegod, og du trenger heller ikke å kunne lese noter.

Når du er medlem i et kor og øver en gang i uka, får du jevnlig naturlig trening av stemmemusklene dine, noe som gjør deg til en bedre sanger for hver uke som går.

Bryn Mannskor øver hver torsdag i menighetshuset til Østre Aker kirke fra kl. 19.00 til 21.30, med innlagt pølsepause.

Koret har i dag 26 aktive sangere i alderen 51 til 87 år. Det blir fort veldig trivelige torsdagskvelder.

Vi synger ved mange anledninger i løpet av året, og et av høydepunktene er jubileumskonserten i Manglerud kirke den 23. mai.

Hit kommer også flere dyktige gjesteartister: Oslo Vocalis, som er et damekor i toppklasse, og populære «Nordre Skøyen Hovedgårds Promenade Orkester», intet mindre. Man kan også glede seg til vakre duetter på cello og piano med korets dirigent Dag Øystein Berger og akkompagnatør Hanne T. Asheim.

Hva synger vi i Bryn Mannskor?

Det er lette toner, med hovedvekt på populærmusikk med litt jazzpreg, evergreens og kjente viser. I jubileumsåret synger vi en samling av sanger som har vært tidstypiske for koret gjennom 100 år.

Motoren i koret er alltid dirigenten. Han styrer musikken, og bestemmer hvem som skal synge hva, når og hvordan. Det er kort sagt dirigenten som er sjefen. En dyktig sjef er greit å ha, og det har Bryn Mannskor.

Øystein Berger er utdannet cellist og dirigent gjennom Norges Musikkhøgskole, og underviser på Barratt Dues Musikkinstitutt og i Horten kulturskole. Han er inspirerende, og har tilført koret masse musikalitet i de snart 10 årene han har vært korets dirigent.

Koret er kjempeheldig som har Hanne T. Asheim som sin faste pianist. Når hun ikke sitter på pianokrakken hos mannskoret, er Asheim komponist og tekstforfatter i cabaret- og vise sjangeren. Hun avsluttet nettopp en suksessforestilling ved Oslo Nye Teaterkjellern, «Mennesker er så 2018». Hanne er med på drøyt halvparten av Bryn Mannskors torsdagsøvelser, samt på alle konserter og opptredener.

Kan man lære å bli korsanger?

Koret tar inn nye medlemmer fortløpende, og vil tilrettelegge enkel notelære og innføring i korsang for de som føler de har behov for det.

Bli med! Det er lav terskel, stor nytteverdi og mye godt humør!

Besøk oss på vår hjemmeside: brynmannskor.org eller på Facebook. Vår formann Rune Mathiesen tar gjerne en prat med deg på tlf: 92867703, eller e-post: [email protected]