Grorud Mandskor fylte 100 år i begynnelsen av september 2021. Dette er en begivenhet som må feires. Og siden pandemien gjorde dette umulig i fjor, så er koret nå i jubileumsmodus ett år på etterskudd.

Mannskor-bevegelsen i vårt distrikt sliter med rekrutteringen. Vi som synger i Bryn Mannskor opplever dette helt konkret og vi er heldige som i dag har innledet et samarbeid med Grorud-koret. Vi arbeider fram mot en sammenslåing av de to korene. Dette er nødvendig for å overleve på litt lenger sikt.

Bryn mannskor ble 100 ett år før Grorud. Det er en bragd i seg selv å oppnå så høy alder. Samtidig er de fleste enige om at fyldig og velklingende mannskorsang er en feiende flott opplevelse å høre på. Grorud Mandskor arrangerer derfor sin 100 års jubileumskonsert i Grorud Kirke søndag den 16. oktober.

Dette blir en konsert som kombinerer tre fantastiske elementer:

Grorud Mandskor får god hjelp av Bryn Mannskor. De to hundreåringene utgjør en uslåelig kombinasjon. Den kombinerte kvaliteten på de to korene er så bra, og vi kan se fram til å slå de to korene sammen til ett kor. Dette er veien å gå slik rekrutteringssituasjonen er i vår «bransje».

Vi synger i Grorud Kirke. Denne fantastisk flotte katedralen som er et majestetisk byggverk med en akustikk uten sidestykke. Det å få synge i et slik lokale er et høydepunkt for ethvert kor.

Og ikke minst, vi har fått med oss en av Norges beste artister. Benny Borg er etter hvert blitt en voksen mann, men hans meritter som artist er sagnomsuste. Fra Rocketiden, til Dizzie tiden og ikke minst som visesanger. Vi er utrolig glade og stolte for at dette ikonet av en artist har sagt ja til å være med å feire Grorud Mandskors år.

Vi «kan garantere» en unik opplevelse i kirken den 16. oktober. Vi regner med at det vil bli stor publikumsinteresse for dette arrangementet. Vi gleder oss til å vise publikum hva vi står for! Gå ikke glipp av dette!