Fin flyt gjennom Brynstunnelen: – Hold deg på E6!

Rikke Brouer-Wangen i Statens Vegvesen kunne konstatere at trafikken fløt fint gjennom Brynstunnelen mandag morgen. Trafikken var imidlertid tettere enn vanlig på andre innfartsårer.

Rikke Brouer-Wangen i Statens Vegvesen kunne konstatere at trafikken fløt fint gjennom Brynstunnelen mandag morgen. Trafikken var imidlertid tettere enn vanlig på andre innfartsårer. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag morgen fløt trafikken fint gjennom det ene løpet i Brynstunnelen. Forsinkelsene var imidlertid større på andre veier.

DEL

BRYN: – På E18 Mosseveien er det en god del mer trafikk enn normalt. Der er det opptil 30 minutter mer forsinkelse enn en vanlig morgen, sa Rikke Brouer-Wangen i Statens Vegvesen i halv åtte-tiden mandag morgen.

På E6 sørfra og inn mot Ryen var forsinkelsen kun ti minutter mer enn vanlig.

OPPDATERT: Klokken kvart over ni melder Statens Vegvesen om saktegående kø på Ytre Ringvei, omtrent mellom Bogerud og Trasop.

LES OGSÅ:

Én god grunn til at kaoset uteble

Østensjøforeldre frykter økt trafikk på skoleveiene

Ikke kjør av E6

– Så oppfordringen til bilistene er klar: Hold dere på E6. Det står litt fram til Ryen, men det flyter veldig greit fra der veien snevres inn og gjennom tunnelen. Ikke fall for fristelsen til å kjøre av ved Ryen, men hold ut fem minutter til, sier Brouer-Wangen.

Det nordgående løpet i Brynstunnelen ble stengt for vedlikehold forrige mandag. Trafikken sluses i to retninger gjennom det sørgående løpet. Etter en uke med vinterferie i Oslo, var denne mandagen den store realitetssjekken.

– Og foreløpig flyter det greit. Vi ser at det er en trafikkøkning på Ytre Ringvei, men det er litt tidlig å si hvor mye, sier Brouer-Wangen, som understreker at vegvesenet vil at folk skal bruke E6 og Ring 3 forbi Bryn, ikke lokalveiene.

LES OGSÅ:

Vær forberedt på kø og kaos

Snart stenger Brynstunnelen

Få på innfartsparkeringene

Både Statens Vegvesen og Ruter har i forkant av tunnelstengingen oppfordret bilistene til å finne alternative reisemåter, og å velge kollektivt. I den anledning er det opprettet i alt 400 nye innfartsparkeringsplasser ved Tusenfryd, Vinterbro, Hvam og Olavsgaard, med bussforbindelse inn til byen.

LES OGSÅ: Nordstrandveien stengt i to uker til

– Det står ti biler ved Tusenfryd, og tre-fire på Hvam og Olavsgaard, i halv åtte-tiden mandag, så der er det kapasitet til mange flere, sier Brouer-Wangen, som tror terskelen til å legge om reisevanene er store.

 – Det er litt tidlig å trekke noen konklusjon, folk vil nok teste litt ulike alternativer i dagene som kommer. Det viktigste er at vi så langt har unngått full propp i trafikken.

LES OGSÅ:

Vil utsette tunnelstenging

 – Uaktuelt å utsette tunnelrehabiliteringen

Ett felt i Østensjøveien

Hun mener flere var ute tidligere sist mandag.

– Men da var det også vinterferie. Været kan også spille inn på folks valg. Senere i uka er det meldt snø. Da kan det bli mer utfordrende å gå eller sykle, også lokalt.

På grunn av arbeider på taket av tunnelen, går trafikken kun i ett felt i Østensjøveien på brua over tunnelen. Trafikken dirigeres manuelt, noe som skaper tidvis full stans, med kødannelser opp forbi Bryn senter. Mandag morgen skapte dette imidlertid kun små forsinkelser. Østensjøveien vil være stengt i ett løp de neste syv ukene.

Kapasiteten i Brynstunnelen vil være redusert med cirka 50 prosent fram til sommeren 2017.

Artikkeltags