Gå til sidens hovedinnhold

BSK satser på "lekademi"

Artikkelen er over 5 år gammel

I Bækkelagets SK satser man på å redusere frafallet i idretten med et "lekademi".

EKEBERG: Klubben tar sterk avstand fra f. eks. fotballakademier for barn hvor de mener det er alt for mye spissing og topping.

- BSK tar et tydelig standpunkt for allsidighet, og målet vårt er å gi barna en motorisk grunnbank, sier generalsekretær i Norway Cup, Tony Isaksen.

Derfor dro klubben i fjor høst i gang BSK Aktivitetsskole, eller "lekademiet".

- BSK skal være en klubb man kan være i hele livet, og derfor er det viktig å bremse frafallet, sier Isaksen.

Tanken bak det hele er at man skal ha med flest mulig, lengst mulig i klubben.

- Frafallet i idretten er stort, spesielt blant jenter i alderen 11 til 14 år. Dette har vi satt av midler og resuurser til i BSK for å bremse, sier Isaksen.

Barna i fokus

Veldig mange klubber i Oslo kjører beinhardt på med fotballakademier, hvor barn i 10-årsalderen kan ha 10 organiserte fotballøkter i uka.

Med den varianten tror BSK at mange av barna går lei.

- Med vårt "lekademi" ønsker vi å ta hverdagen tilbake til barna. Vi har kvalitet og dyktige trenere i alle aktivitetene, men barna skal få drive på sine premisser, sier Isaksen.

Tilbudet i BSK er hver dag etter skoletid, og poenget er å ha en rød tråd for barna fra de er 5 til 12 år.

- Primæridrettene er fotball, håndball og innebamdy. Men ved siden av det tilbyr vi også langrenn, friidrett, orientering og snart har vi også med turn, sier Isaksen.

- Hvordan fungerer "lekademiet" i praksisi?

- Når barna kommer hit etter skoletid kan de selv velge hva de vil holde på med. Her gjøres det også lekser, og det serveres et varmt måltid hver dag.

Basen er i BSKs lokaler ved Ekeberghallen.

- Vi har en buss fra HMK som kjører rundt på skolene Karlsrud, Nede Bekkelaget, Kastellet, Ekeberg og Bekkelaget, og plukker opp barna, sier Isaksen.

I følge BSK viser nyere forskning at barn som spesialiserer seg innen en idrett, ofte går lei tidlig.

Derfor har BSK innført en felles aktivitetsavgift for alle barn til og med 12 år, som betyr at de kan delta i alle idrettene BSK tilbyr for en relativt billig penge.