Torsdag 1. oktober klokken 07.00 kom partene frem til et anbefalt forslag. De første bussene vil være i gang fra klokken 12, men befolkningen må regne med at det vil være driftsforstyrrelser ut over hele dagen, melder Yrkestrafikkforbundet i en pressemelding torsdag morgen i 07-tiden.

Et flertall av forhandlingsdelegasjonen anbefaler oppgjøret. Nå skal forhandlingsresultatet ifølge pressemeldingen ut på uravstemning til medlemmene i de fire organisasjonene. Dersom forslaget får flertall blant den samlede medlemsmassen er oppgjøret godkjent.

Busstreiken startet søndag 20. september og ble trappet opp sist lørdag. Totalt la over 8000 bussjåfører ned arbeidet.

Ifølge pressemeldingen har arbeidsgiver mer enn doblet det opprinnelige tilbudet sitt, til et generelt tillegg på 5,50 kroner, samt 1 krone i fagbrevtillegg i 2020, ifølge forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet, Jim Klungnes.

Det skal også ligge inne en garanti på 2,50 kroner i tillegg til det sentrale oppgjøret for 2021, som vil sikre bussjåførene ytterligere innnhenting, ifølge forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

- Vi vil takke befolkningen og passasjerene våre for den massive støtten vi har opplevd gjennom streiken. Vi har mottatt tusenvis av tilbakemeldinger fra sjåfører som forteller om spontane støtteerklæringer, heiarop og tomler opp, uttaler forhandlingsleder for Fagforbundet, Stein Guldbrandsen, i pressemeldingen.