Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker åpen slette uten trær og hus

Artikkelen er over 5 år gammel

Bydelsutvalget på Nordstrand holder fast på sitt tidligere vedtak: Vekk med trær og bygninger fra den gamle rodetomten på Ekebergsletta!

EKEBERG: Allerede i februar 2014 uttalte lokalpolitikerne at de ønsker å bevare den åpne sletta, og at faste installasjoner må flyttes fra Smedstua til andre siden av Ekebergveien ved KFUM-banen.

Den gang gikk Plan- og bygningsetatens (PBE) reguleringsforslag ut på å bygge driftsstasjon og servicebygg med offentlig toalett på tomta hvor det fremdeles står flere gamle skur og er mye rot.

LES OGSÅ: Ønsker grønn slette, ikke toaletter her

Ikke demokratisk

I et nytt høringsforslag har PBE redusert planene sine til å omfatte et servicebygg og toalettanlegg. Driftsstasjonen forutsatt flyttes til området vest for KFUM-banen i samsvar med Riksantikvarens anbefaling.

LES OGSÅ: KFUM jobber med nye arenaplaner

Det endrer ikke på bydelsutvalgets ønsker for tomten.

I sin høringuttalelse skriver BU derfor at de finner det beklagelig både at tidligere lokalpolitisk syn i denne saken blir satt til side, og at en så viktig sak kommer på et tidspunkt som umuliggjør en forsvarlig og demokratisk prosess.

Siste del av denne uttalelsen ble enstemmig vedtatt etter forslag fra Anne Nyeggen (Ap).

Enstemmig var det derimot ikke om punktet "Den eksisterende rodetomten tilbakeføres til friareal og blir en naturlig del av den store sletta. Eksisterende vegetasjon bør fjernes".

9 mot 6 stemmer

Forslaget med å fjerne all vegetasjon, også trærne rundt rodetomten, kom fra Høyres gruppe og fikk medhold fra Frp og Krf. Totalt ni stemmer og flertall.

Mindretallet, Ap, Sv og Venstre (6 stemmer) støttet bydelsdirektør Per Morstads og BMS-komiteens forslag hvor det i siste setning står: "Det bør trekkes linjer til den tidligere Smedstua gård ved at trær og rester av hageanlegg bevares og videreutvikles".

Flertallet ville det imidlertid annerledes.

– Vi vil ha en stor, åpen slette. Derfor mener vi at all eksisterende vegetasjon og alle bygninger bør fjernes fra den gamle rodetomten, sa bydelsutvalgets leder, Arve Edvardsen (Høyre) etter at høringsuttalelsen ble vedtatt og sendt PBE.

LES OGSÅ:

Byrådet sier ja til nytt Manglerud bad

Nye verter på Sandbakken