EKEBERG: Torsdag 16. juli skrev The Wall Street Journal om de fem beste skulpturparkene i verden. Ekebergparken er én av disse, vel akkompagnert av etablerte og kjente skulpturparker fra resten av verden.

Etablerer seg i toppen

– Dette er svært gledelig for oss. Det er en stor anerkjennelse fra en internasjonal avis med en bred og god kulturdekning, sier direktør i Ekebergparken Ina Johannesen.

De fire andre skulpturparkene er Domaine du Muy i Frankrike, Storm King Art Centre i New York, Oliver Ranch i California og Hakone Open Air Museum i Japan.

Respekt for naturen

Wall Street Journal trekker naturen rundt Ekebergparken frem som en begrunnelse for parkens plass på lista. Johannesen tror naturen er en av grunnene til at skulpturparken på Ekeberg får gode tilbakemeldinger internasjonalt.

– Jeg tror det blir lagt merke til at vi har fokusert på kombinasjonen av kulturhistorie, natur og kunst i et kupert terreng, sier hun.

Johannesen peker også på det at publikum kan gå i skogen og plutselig møte statuer gir en følelse av å dra på oppdagelsesferd.

– Det blir også en fin måte og formidle kunst og natur til barn og unge, sier hun.

Mer kunst

26. september 2013 åpnet Ekeberg skulpturpark. Da var det 31 kunstverk i parken. Ekebergparken har som ambisjon å være en park med dynamisk utvikling. Derfor ønsker de å øke antall kunstverk de neste årene. I dag står det 34 verk rundt om i parken.

– Tanken er ett nytt verk i året. Men i år har vi tre nye verk, sier Johannesen.

Det er et kunstfaglig utvalg som har ansvar for kunstverkene som skal lages eller bestilles til Ekebergparken. Johannesen forteller at det skjer at de inviterer en kunstner de liker og lar kunstneren oppleve parken for så å finne ut hva som passer best til terrenget og naturen.

– Vi ønsker kvalitet og mangfold i kunstverkene våres, sier hun.

I Ekebergparken finner man kunstverk fra 1800-tallet og fra nyere tid. Blant kunstnere som er representert i skulpturparken finner vi blant annet Gustav Vigeland, Auguste Rodin, Salvador Dalí, Damien Hirst og Aase Texmon Rygh.

Les også:

Humler og bier har "matstopp" på Mangleruds kirketak.

Oslo Håndverksdestilleri: med Marka i ei flaske.

Petter (19) adopterte seks små fuglesnapperunger.

Les mer på noblad.no