Kort, men flott UKM på Nordstrand

SANG: Eira Larsen Mariussen sang to låter; Overrun by you og Lullaby.

SANG: Eira Larsen Mariussen sang to låter; Overrun by you og Lullaby. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

UKM Nordstrand trakk ikke så mange deltakere, men de skapte god stemning i en fullsatt sal på Lambertseter fritidsklubb.

DEL

NORDSTRAND: UKM (Ung kultur møtes) i Bydel Nordstrand ble arrangert onsdag 22. mars.

Heller ikke år klarte mønstringen å trekke til seg de store mengdene med ungdommer, men lokalkontakt Geir Bjarne Listhaug og fylkeskontakt Margaret Berger forteller om en flott kveld. Les mer om lokale UKM her!

Her kan du lese om UKM på Lambertseter fritidsklubb i 2016

Åtte sceneinnslag

– Det var en veldig fin mønstring. Det var et 45 minutter langt program, med åtte sceneinnslag. Alle som deltok hadde et bra nivå, sier Listhaug. Han innrømmer at han syns det er litt kjedelig at det ikke lenger er å finne noen band på deltakerlista. Ungdommene deltok med poesi, fortelling, film og sang.

– Jeg savner bandene. Men sånn er det vel generelt i hele Oslo, forteller han. Med sine åtte sceneinnslag er UKM Nordstrand den minste mønstringen i Oslo, hvor Østensjø UKM ligger på topp.

Listhaug påpeker at de store byene generelt har færre deltakere enn ellers i landet.– Jeg tror det er fordi byene har mange tilbud ellers. Vi prøver å rekruttere fra der vi vet ungdommene holder på med kultur, som for eksempel kulturskoler og dansestudioer, men vi får ikke så mange deltakere derfra. Det er et mysterium.

LES OGSÅ:

Lambertseterrevyen 2017: Real stjernemix

Kongshavnrevyen 2017: Tøyer grensene

Kjendisbesøk 


Artist Margaret Berger er fylkeskontakt for UKM Oslo. Hun har hovedansvaret for mønstringene i alle bydelene, og var derfor til stede under onsdagens mønstring på Lambertseter fritidsklubb.

– Det var en utrolig flott, liten festival. Det var ikke mange deltakere, men de som var med var veldig flinke, sier Margaret Berger til Nordstrands Blad.

–  Det var også god stemning hos publikum, det var ikke et sete ledig i salen.

Berger deltok selv på UKM da hun var yngre og hun håper flere vil få øynene opp for mønstringen.

– UKM var min startgrop som artist. Derfor er det veldig fint å nå få sørge for at UKM blir gjennomført, sier Berger.

– Jeg håper at det kommer flere deltakere i UKM Nordstrand neste år. Det er trist med så få. Nordstrand er en bydel som er stappfull av ungdom, jeg håper det kommer en liten skare til neste år.

Les om lokale skolerevyer her!

Artikkeltags