Cupbibliotek på Ekebergsletta

Cupbiblioteket gir barn mulighet til å slappe av i pausene mellom kamper. Her kan man spille, quizze og lese bøker og blader.

Cupbiblioteket gir barn mulighet til å slappe av i pausene mellom kamper. Her kan man spille, quizze og lese bøker og blader. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fra søndag 24. juli og frem til onsdag 29. juli hadde Cupbiblioteket på Norway Cup besøk av forskjellige forfattere. I Cupbibliotek-teltet ønsker de å vekke leseglede hos barna.

DEL

EKEBERGSLETTA: For første gang er det et eget Cupbibliotek på Ekebergsletta under Norway Cup. Med støtte og hjelp fra blant annet Nasjonalbiblioteket og Foreningen !les har Deichmann Lambertseter arrangert et fristed for deltakere og familie, i form av et lite bibliotek.

- Her har alle muligheter til å slappe av, lese bok, ta en quiz eller spille foosball, sier Heidi Scarth Hansen, avdelingsleder på Deichmanske bibliotek, filial Lambertseter.

Et sted for alle

Fast hver dag klokken 16:00 fra søndag 26. juli frem til og med onsdag 29. juli har Cupbiblioteket hatt forfatterbesøk. Både Tonje Tornes, Jørn Lier Horst, Lars Mæhle og den gamle fotballspilleren – nå trener og forfatter, Arild Stavrum har vært på besøk i teltet.

- Tilbakemeldingene har vært veldig gode både fra publikummet og fra forfatterne som har besøkt oss. Da Jørn Lier Holst besøkte oss var det fullt, med foreldre utenfor og barn inni teltet, sier Hansen.

Målgruppen Cupbiblioteket henvender seg mot er i teorien alle som deltar på Norway Cup. Hansen sier de hadde tenkt opp til 14-åringen i forkant av Cupen.

- Likevel ser vi at de som er mest hos oss er 11-12 år, sier hun.

Cupbiblioteket er på sletta helt til cupen er ferdig, selv om det siste forfattertreffet var onsdag.

Idrett og litteratur

Kulturminister Thorhild Widvey var på besøk på Ekebergsletta i går, torsdag 30. juli. Hun var innom Cupbiblioteket og skryter masse av initiativet.

- Som kulturminister brenner jeg like mye for litteratur og idrett. Da er det flott å se at begge deler kan oppleves på Norway Cup, sier hun.

Om ikke lenge kommer regjeringen med en ny bibliotekstrategi. Et av målene er da å inspirere bibliotekene til å finne nye arenarer og måter å formide litteratur.

- Å sette opp en midlertidig bibliotekfilial på Ekebergsletta er en ypperlig måte å skape leselyst blant barn og unge, sier kulturminister Widvey.

Usikker fremtid for Cupbiblioteket

Om Cupbiblioteket er å se på sletta de neste årene, er usikkert. Selv om tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, koster det penger å stelle i stand, da Cupbiblioteket ikke har inntekter på Norway Cup.

- Meningen er at vi skal gi et tilbud som ikke krever at man skal kjøpe noe. Vi ønsker å ha fokus på leseglede og pusterom, sier Hansen.

Ingen vet hva fremtiden bringer, forteller hun. Men de har hatt en kjempefin uke på Norway Cup i år.

Les også:

Et bluesalbum i bokform.

Ellevill åpning på Norway Cup.

Ekebergparken topp fem i verden.

Les mer på noblad.no.

Artikkeltags