Kan ikke love ny billettautomat

SÆTER: I dag kan man ikke få kjøpt trikkebillett på Sæter, men Ruter håper å finne en løsning i løpet av kort tid. Foto: Nina Schyberg Olsen

SÆTER: I dag kan man ikke få kjøpt trikkebillett på Sæter, men Ruter håper å finne en løsning i løpet av kort tid. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Langs sydligste del av Ekebergbanen er det kun én billettautomat. Ruter jobber for å bedre tilbudet, men kan ikke love noe.

DEL

NORDSTRAND: Etter at først kiosken og så bakeriet på Sæter som solgte billetter for Ruter ble nedlagt, har det ikke vært mulig for beboere langs siste del av Ekebergbanen å få fylt opp reisekortet sitt i rimelig gangavstand.

Bor du for eksempel på endeholdeplassen Ljabru, må du snike eller betale 50 kroner for å komme deg til billettautomaten på Holtet.

LES OGSÅ: Feiret trikkeåpningen på Sæter

Vil ha flere automater

– Jeg synes det er veldig dårlig at man må helt til Holtet. Jeg håper det kommer en automat her på Sæter når stasjonen er helt ferdig, sier Sæter-beboer Ann Hanssen forhåpningsfullt.

– Jeg har reisekort jeg må fylle opp, og de kan ikke alltid veksle på trikken hvis jeg skal kjøpe enkeltbillett. Det er jo også mye dyrere å kjøpe billett der, påpeker Hanssen.

Noen ganger har hun rett og slett måttet snike fordi hun ikke har fått kjøpt billett.

– Jeg vil jo helst ikke det, for jeg betaler gjerne for å ta trikken, men de gjør det vanskelig for oss, sier Hanssen.

LES OGSÅ: Rehabilitering stopper Ekebergbanen i et halvt år

Klar over problemet

Ruter sier de er klar over behovet og jobber med å finne en ny lokal kommisjonær.

– Vi håper å ha en ny kommisjonær på plass nokså raskt, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.

– Vi ser på utplassering og omplassering av automater og regner med å ha en utredning klar i løpet av våren, sier Johansen.

Han sier den enkleste måten kjøpe billett på er å bruke appen Ruterbillett. Sammen med NSBs app står den for rundt 35 prosent av omsetningen på kollektivreiser i Oslo og Akershus.

Den delen av de 65 prosentene som ikke har smarttelefon og bor langs Ekebergbanen, får vente i spenning.

LES OGSÅ:

Debatt: Trafikken over Nordstrandsplatået

T-banen med dobbelt så mange avganger til Bergkrystallen

Artikkeltags